Ο πρίγκιπας Χάρι ζητά «νέους νόμους» για την προστασία των παιδιών.

Written by on 19/05/2022

Ο πρίγκιπας Χάρι ζητά «νέους νόμους» για την προστασία των παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  Ο πρίγκιπας Χάρι, μικρότερος γιος του Καρόλου, πρίγκιπα της Ουαλίας, και της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα, υπογραμμίζει τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο διαδίκτυο. Μάλιστα,προτρέπει για νέα νομοθετική εποπτεία των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης.

   Ο πρίγκιπας μίλησε σε εκδήλωση μέσω διαδικτύου για την παρουσίαση εργαλείων για την ασφαλή πλοήγηση παιδιών στο ίντερνετ, Online Safety Toolkit, της οργάνωσης 5Rights Foundation του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πιο συγκεκριμένα επέκρινε τους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα,δήλωσε ότι αντιμετωπίζουν τα παιδιά ως «ψηφιακά πειράματα για να βγάλουν χρήματα», όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian. 

 «Ως γονείς, η σύζυγός μου Μέγκαν και εγώ ανησυχούμε για την επόμενη γενιά. Πράγματι καλείται να μεγαλώσει σε έναν κόσμο, στον οποίο τα παιδιά αντιμετωπίζονται ως ψηφιακά πειράματα για να βγάλουν χρήματα οι εταιρείες. Δυστυχώς, πράγματα όπως το μίσος και το κακό φαίνονται φυσιολογικά κατά κάποιο τρόπο» είπε ο πρίγκιπας Χάρι, πατέρας δύο παιδιών. «Θέλουμε τα παιδιά μας και όλα τα παιδιά να αισθάνονται τη δύναμη να μιλήσουν» σημείωσε.

   «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή, όλοι είμαστε χρήσιμοι για να ευημερήσουν τα παιδιά στον ψηφιακό κόσμο» πρόσθεσε. «Χρειαζόμαστε νέους νόμους. Χρειαζόμαστε ισχυρή ηγεσία».

   Ο πρίγκιπας Χάρι εξέφρασε την υποστήριξή του στην ισχύουσα νομοθεσία που εισάγεται στην Καλιφόρνια, την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία επιδιώκει να προστατεύσει τα παιδιά στο διαδίκτυο.

   Ο δούκας του Σάσεξ έκανε επίσης νύξη στη διάσημη πληροφοριοδότη του Facebook, Φράνσις Χάουγκεν.Οπως παραδέχτηκε και εκείνη, η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήξερε ότι το περιεχόμενο στην πλατφόρμα της βλάπτει τους νεαρούς χρήστες.

   Αδιαμφισβήτητα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρίγκιπας Χάρι επικρίνει τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης. Πέρυσι είπε ότι «εξαντλείται ο χρόνος» για αυτές τις εταιρείες να αναλάβουν ουσιαστική δράση για την παραπληροφόρηση που. Οπως πιστεύει, απειλεί τις δημοκρατικές κυβερνήσεις.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background