Τέλος εποχής για την βασίλισσα Ελισάβετ.

Written by on 13/05/2022

Για πρώτη φορά έπειτα από 59 συνεχόμενα χρόνια η βασίλισσα Ελισάβετ δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην ετήσια εκδήλωση της έναρξη των εργασιών του βρετανικού κοινοβουλίου.

Φαίνεται ότι η Βρετανίδα μονάρχης αρ΄χίζει σιγά-σιγά να αποσύρεται από τα βασιλικά της καθήκοντα, λίγες εβδομάδες πριν τους εορτασμούς του Πλατινένιου Ιωβηλαίου για τα 70 χρόνια της στον θρόνο.

Η βασίλισσα που αντιμετωπίζει προβλήματα με την υγεία της, παρέδωσε για πρώτη φορά στον γιο της Κάρολοςκαι μέλλοντα βασιλιά της Βρετανίας την θέση της στην σημαντική αυτή τελετή, ο οποίος εισήλθε στο χώρο συνοδευόμενος από την σύζυγο του, Καμίλα.


Πίσω του βρισκόταν ο γιος του William και δευ΄τερος στην ιεραρχία του βασιλικού θρόνου, φανερά συγκινημενός,γνωρίζοντας ότι αυτή η ημέρα σηματοδοτεί την επόμενη μέρα της μοναρχίας, χωρίς τη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ. Στην συνέχεια, ο πρίγκιπας Κάρολος διάβασε εκ μέρους της την ομιλία της βασιλιάς και παρουσίασε τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα ως είθισται να πράττει ο βασιλιάς.

ΠΗΓΗ:H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background