Με καθρέφτες, ο Aaron Nachtailer αναστρέφει μνημεία της Ραβέννας.

Written by on 13/05/2022

Μια σειρά έργων με καθρέφτες του σύγχρονου καλλιτέχνη Aaron Nachtailer παρουσιάζονται δίπλα στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco στην πόλη της Ραβέννας.

Το πρότζεκτ «Mi Inferno/Tu Paradiso – Mirággio (Η Κόλαση μου/Ο Παράδεισός σου – Αντικατοπτρισμός» υλοποιήθηκε με αφορμή την επέτειο 700 χρόνων από τον θάνατο του Ντάντε Αλιγκέρι, του δημιουργού της «Θείας Κωμωδίας» και φιλοξενείται στην πόλη όπου έζησε και πέθανε.

Στόχος των site-specific έργων τέχνης είναι να διατηρηθεί αρμονία με τη φύση· η φύση στο κέντρο του σύμπαντος, σε αναζήτηση μιας νέας τελετουργικής ποιότητας.

«Το “Mirággio” είναι ένα ποιητικό και ευρηματικό έργο, μια μετάφραση, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της σύγχρονης τέχνης, του οράματος του Ντάντε: του ταξιδιού του στα έγκατα της Γης προς το νότιο ημισφαίριο ανεστραμμένο, έναν κόσμο ο οποίος αναπαρίσταται ανάποδα» εξηγούν οι οργανωτές.

Το πρότζεκτ που επιμελήθηκε η Silvia Bettoli προωθεί το Maison Random, ιδιωτικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Γαλλία και είναι αφιερωμένος στη σύγχρονη τέχνη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background