Η Άννα Σόροκιν, η ψεύτικη κληρονόμος, που καταδικάστηκε για απάτη.

Written by on 19/05/2022

Η Άννα Σόροκιν, παρουσιαζόταν ως χρυσή κληρονόμος αριστοκρατικής γερμανικής οικογένειας ενώ χάρη σε αυτό η ιστορία της έγινε σειρά στο Netfix.

Η ψεύτικη κληρονόμος που καταδικάστηκε για απάτη διοργανώνει την πρώτη ατομική της έκθεση στη Νέα Υόρκη.

   «Έχετε ακούσει ήδη τόσες πολλές φωνές, αλλά αυτή είναι η αρχή της αφήγησης της ιστορίας από τη δική μου οπτική γωνία». Γεννημένη στη Ρωσία, Γερμανίδα υπήκοος, η Άννα Σόροκιν, είναι επίσης γνωστή με το όνομα Άννα Ντέλβι.

   Στη σειρά παρουσιάζεται δραματοποιημένη η υπόθεση της Σόροκιν, η οποία εξαπάτησε την ελίτ της Νέας Υόρκης. Αποδεικνύεται ότι συστήθηκε ως πλούσια κληρονόμος, με το όνομα Άννα Ντέλβι και τελικά οδηγήθηκε στη φυλακή για μεγάλη κλοπή.

   Συνεπώς, η έκθεση που εγκαινιάζεται στο Public Hotel στις 19 Μαΐου περιλαμβάνει σκίτσα που δημιούργησε, ενώ βρίσκεται στη φυλακή.

   «Είναι μια συλλογή από σκίτσα που έχω δημιουργήσει, ενώ βρισκόμουν υπό κράτηση στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην κομητεία Όραντζ» είπε η Άννα Σόροκιν.«Ήθελα να απαθανατίσω μερικές από τις στιγμές περασμένων ετών, τόσο απαρατήρητες όσο και εμβληματικές.Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τα περιορισμένα εργαλεία που είχα στη διάθεσή μου» όπως ανέφερε.

   «Δεν ήταν εύκολο να περάσεις ή να βγάλεις οτιδήποτε» είπε ο Κρις Μάρτιν, αντιπρόσωπος των έργων τέχνης της Άννα Σόροκιν.«Τα περισσότερα από τα υλικά και το χαρτί απορρίφθηκαν/κατασχέθηκαν. Τα μόνα υλικά που πήραμε ήταν μερικά χρωματιστά μολύβια και χαρτί ακουαρέλας 9×12 ιντσών» πρόσθεσε.

   Με το ψευδώνυμο η Άννα Ντέλβι η Σόροκιν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2013.

  Αρχικά, προσποιήθηκε ότι ήταν μια πλούσια Γερμανίδα κληρονόμος για να εδραιωθεί στην κοινωνική σκηνή της Νέας Υόρκης.

   Ωστόσο, χρησιμοποιούσε το όνομα μέχρι το 2017, όταν η εισαγγελία του Μανχάταν άρχισε να την ερευνά για περιπτώσεις τραπεζικής απάτης.

   Στην συνέχεια, η Σόροκιν προσπάθησε να παρουσιάσει ως ιδέα ένα «Ίδρυμα Άννα Ντέλβι» σε πλούσιους πιθανούς επενδυτές.

   Σύμφωνα με το Page Six, η Ντέλβι πούλησε τα δικαιώματα της ιστορίας στο Netflix για τη σειρά «Inventing Anna» έναντι 320.000 δολαρίων.

   Χάρη σε αυτό, ο Κρις Μάρτιν πουλάει το 48% της κυριότητας ολόκληρης της συλλογής. Η αξία της οποίας εκτιμά στα 500.000 δολάρια.

   Ως επακόλουθο, η Ντέλβι καταδικάστηκε για απάτη και υφαρπαγή περίπου 200.000 δολαρίων από τράπεζες και πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ προσπάθησε επίσης να λάβει δάνειο 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background