Beyond the story: Νέο βιβλίο για τη 10χρονη πορεία των BTS

Written by on 04/07/2023

Είναι το k-pop συγκρότημα που έχει κατακτήσει τα περισσότερα ρεκόρ. Έγραψε ιστορία στα Billboard Music Awards 2022, όταν κατέκτησε τα περισσότερα βραβεία (τρία), από οποιοδήποτε άλλο γκρουπ ή ντουέτο. Έγινε το πρώτο k-pop γκρουπ, που προτάθηκε για βρβαείο grammy, που εκφώνησε ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο.

Το δεκαετές ταξίδι των superstars της k-pop, BTS, καταγράφεται στο πρώτο τους επίσημο βιβλίο, που α κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο στις 9 Ιουλίου και στην Ελλάδα πό τις εκδόσεις Δίοπτρα με τίτλο “Beyond the story: Η 10χρονη πορεία των BTS”.

 

“Είναι ένα φαινόμενο και το γκρουπ και ό,τι συμβαίνει με την k-pop. Οι BTS όμως ξεπέρασαν κάποια στεγανά, κατέρριψαν πολλά, πολλά ρεκόρ. Ήταν λοιπόν κάτι πολύ ενδιαφέρον, πολύ αξιοπερίεργο. Ξέραμε ότι υπάρχει ένα φανατικό κοινό, που διψάει για ό,τι έχει να κάνει με το θέμα, οπότε αποφασίσαμε ότι ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για να εκδώσουμε”, είπε η Γλυκερία Δημητρακοπούλου, Publishing Right & Acquisition Manager των εκδόσεων Δίοπτρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Γραμμένο από τον δημοσιογράφο και κριτικό της k-pop μουσικής, Myeonseng Kang, σε συνεργασία με τα επτά μέλη του γκρουπ, RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V και Jungkook, το βιβλίο έχει τη δομή προφορικής ιστορίας και συνοδεύετα από αδημοσίευτες φωτογραφίες.

“Τα μέλη του γκρουπ αναγράφονται ως συγγραφείς, ακριβώς επειδή σε μεγάλο βαθμό επηρέασαν την πορεία του βιβλίου, οι φωνές τους ακούγονται ξεκάθαρα μέσα σε αυτό, δίνουν συνεντεύξεις”, διευκρίνησε η κ. Δημητρακοπούλου.

“Την πορεία τους, την είχαν σε μεγάλο βαθμό στα χέρια τους, επικοινώνησαν πάρα πολύ με το κοινό και αυτό συνεχίζεται και με το βιβλίο. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το κοινό τους. Είναι το πρώτο επίσημο βιβλίο, άρα ήθελαν και οι ίδιοι να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο”, πρόσθεσε.

Την ιστορία των BTS, μετέφρασε στα ελληνικά ο Βαγγέλης Γιαννίσης. “Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί, γιατί ο μεταφραστής που ανέλαβε τοβιβλίο, είναι φανατικός θαυμαστής των BTS. Όταν του έστειλα μήνυμα με τρόπο υπαινικτικό, χωρίς να κάνω συγκεκριμένη αναφορά, καθώς έπρεπε να τηρηθεί άκρα μυστικότητα στην αρχή, μου απάντησε μέσα σε δευτερόλεπτα με ενθουσιασμό, κατανοώντας απόλυτα το project στο οποίο αναφερόμουν. Είναι εξαιρετικός μεταφραστής και έχει γίνει πολύ καλή δουλειά”, τόνισε η Γλυκερία Δημητρακοπούλου, η οποία δήλωσε ενθουσιασμένη με το βιβλίο σε πολλά επίπεδα.

“Πρόκειται για μια καταπληκτική έκδοση αισθητικά, με υψηλές προδιαγραφές”, είπε κάνοντας ειδική αναφορά στα QR codes, που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, αλλά και στις φωτογραφίες του και στις πληροφορίες που δεν έχουν δημοσιευτεί ξανά. Όταν περιγράφεται ένα βίντεο ή ένα τραγούδι ή άλμπουμ, ο αναγνώστης, μπορεί μέσω QR codes, να δει αυτόματα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο απόσπασμα, να έχει πρόσβαση σε τρέϊλερ, μουσικά βίντεο και άλλο υλικό στο διαδίκτυο”.

“Μου άρεσε σαν έκδοση. Όμως ενθουσιάστηκα και για το συμπέρασμα που προκύπτει για το ταλέντο, την τέχνη, τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται κάποιος την επιτυχία του, την ψυχολογία των ανθρώπων που είναι μέσα σε αυτόν τον χώρο”, ανέφερε η κ.  Δημητρακοπούλου.

Το βιβλίο “Beyond the story: Η 10χρονη πορεία των BTS”,  ένας τόμος – αρχείο, που περιλαμβάνει τα πάντα, κυκλοφορεί στις 9 Ιουλίου, ημέρα γενεθλίων των ARMY (Adorable Representative MC for Youth), των θαυμαστών/θαυμαστριών του σε όλο τον κόσμο.

Πάνω από δύο δισεκατομμύρια αναφορές στα social media για τους BTS. Οι BTS (κορεάτικα: Bangtan, Sonyengdan), γνωστοί και ως Bangtan Boys, είναι αντρικό, επταμελές νοτιοκορεάτικο συγκρότημα, που απαρτίζεται από τους (κορεάτικα ονόματα: Kim Namjoon, Kim Seokjin, Min Yoongi, Yung Hoseok, Park Jimin, Kim Taehyung και Jeon Jungkook).

Το συγκρότημα που έκανε ντεμπούτο στις 13 Ιουνίου 2013, έχει κερδίσει πάρα πολλά βραβεία και οι υποψηφιότητες για διακρίσεις, είναι ακόμη περισσότερες, επισημαίνεται σε Δελτίο Τύπου του οίκου Δίοπτρα, που συνεργάστηκε με την Bright Music, για την έκδοση του βιβλίου στα ελληνικά.

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, υπάρχουν πάνω από δύο δις αναφορές στα social media για τους BTS. To 2020, η δισκογραφική τους εταιρεία, Big Hit Entertainment, έγινε δημόσια στο χρηματιστήριο, δίνοντας την ευκαιρία στους θαυμαστές του συγκροτήματος, να αγοράσουν κατά κάποιο τρόπο, ένα μερίδιο των BTS.

Κατέχουν περισσότερους από 25 τίτλους στα ρεκόρ Γκίνες. Μάλιστα το 2022, έσπασαν με το “Butter”, το ρεκόρ που κατείχαν οι ίδιοι με το “Dynamite“.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tagged as

Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background