Το Empire State of Mind των Jay -Z & Alicia Keys γίνεται εννιά φορές πλατινένιο

Written by on 04/07/2023

Το 2009, ο Jay-Z & η Alicia Keys, παρουσίασαν τον ανεπίσημο ύμνο τους για την Νέα Υόρκη, το τραγούδι “Empire State of Mind”.

Το τραγούδι ήταν επιτυχία για πάνω από μια δεκαετία και η Roc Nation, με ανάρτηση στο Instagram, αποκάλυψε ότι από τις 28 Ιουνίου 2023, είναι εννιά φορές πλατινένιο.

14 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το τραγούδι συνεχίζει να ανεβαίνει, αποκτώντας δυναμική, χρόνο με το χρόνο. Το “Empire State of Mind“, κυκλοφόρησε την 1η Σεπτεμβρίου του 2009 και έγινε χρυσό και πλατινένιο σε δύο μόλις μήνες.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2010, μόλις επτά μήνες μετά την κυκλοφορία του, έγινε τρεις φορές πλατινένιο. Αρχικά το τραγούδησαν οι Angela Hunt και η Janet Sewell – Ulepic, που ήταν και οι δημιουργοί της πρώτη εκδοχής του τραγουδιού.

Ωστόσο, παρουσίασαν το τραγούδι στη Roc Nation του Jay- Z. Ο ράπερ, δισκογραφικός παραγωγός και επιχειρηματίας, αποφάσισε να διατηρήσει το ρεφρέν, να αλλάξει τους στίχους και να το ηχογραφήσει ο ίδιος.

Πριν από την Alicia Keys, ο Jay -Z, σκέφτηκε τη Mary J. Blige, αλλά μόλις άκουσε το πιάνο, ήξερε ότι η Keys ήταν η κατάλληλη.

Για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του, το “Empire State of Mind”, ήταν πρώτο στο Billboard Hot 100.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα ΕΔΩ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background