Σπάνια αντικείμενα του Φρέντι Μέρκιουρι εκτίθενται πλέον στον οίκο Sotheby’s

Written by on 06/08/2023

Οι θαυμαστές του Φρέντι Μέρκιουρι, μπορεί να αναρωτηθούν αν αυτή είναι η πραγματικότητα ή αν ζουν μόνο μια φαντασίωση, όταν θα μπουν στο σχεδόν πανομοιότυπο αντίγραφο του σπιτιού του, όπου από την περασμένη Παρασκευή, εκτέθηκαν χιλιάδες αντικείμενα που ανήκαν στον τραγουδιστή των Queen.

Σπάνια αντικείμενα, όπως χειρόγραφα με στίχους των τραγουδιών του, έργα τέχνης και συλλεκτικά είδη από το σπίτι του Μέρκιουρι στο Λονδίνο, το Garden Lodge, φυλάσσονταν από την στενή του φίλη, Μαίρη Όστιν, μετά τον θάνατό του, το 1991, από πνευμονία σχετιζόμενη με το AIDS, από το οποίο έπασχε.

Τα αντικείμενα αυτά, εκτέθηκαν για πρώτη φορά,  και θα βρίσκοντι επί έναν μήνα, στον οίκο Sotheby’s του Λονδίνου όπου θα δημοπρατηθούν, σε τιμές που κυμαίνονται από 40 λίρες μέχρι εκατομμύρια.

Μετατρέψαμε τον χώρο, ώστε να δώσουμε μια αίσθηση του πώς ήταν να ζεις στο σπίτι αυτό με τον Φρέντι“, είπε ο Ντέϊβιντ Μακντόναλντ, ο επικεφαλής των πωλήσεων του οίκου στο Λονδίνο.

Αν έμπαινε εκείνος μέσα, θα αναγνώριζε αμέσως κάποιον από τους χώρους που δημιουργήσαμε”, πρόσθεσε.

Στο επίκεντρο της δημοπρασίας, είναι το αγαπημένο μαύρο πιάνο Yamaha του Μέρκιουρι, στο οποίο συνέθεσε το επικό τραγούδι, “Bohemian Rhapsody”, το 1975.

Εκτιμάται ότι η τιμή του θα κυμανθεί στα 2-3 εκατομμύρια λίρες. “Ήταν προέκταση του εαυτού του, το όχημα δημιουργικότητάς του”, είπε η Όστιν για το πιάνο. “Δεν κάπνιζε ποτέ στο πιάνο, ούτε ακουμπούσε ποτήρια επάνω και φρόντιζε να μην το κάνει κανείς άλλος. Το πιάνο ήταν πάντα πεντακάθαρο”, πρόσθεσε.

Άλλα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν, είναι το στέμμα και ο μανδύας που φόρεσε ο Μέρκιουρι στο τέλος της περιοδείας των Queen, το 1986, η τιμή των οποίων, υπολογίζεται στις 60-80.000 λίρες.

Υπάρχουν επίσης, μια ασημένια χτένια μουστακιού του κοσμηματοπωλείου Tiffany (400-600 λίρες) και χειρόγραφοι στίχοι των τραγουδιών “We are the champions” (200-300.000 λίρες) και “Killer queen”, (50-70.000).

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background