Ο Bruce Dickinson γιορτάζει τα γενέθλιά του μέρος και αφηγείται μέρος πρώτο

Written by on 09/08/2023

Έχει κερδίσει με την αξία του μια θέση στο Πάνθεον της metal, διαθέτοντας μια φωνή ασύγκριτη, μοναδική, με ενα εύρος ασύλληπτο, που καταφέρνει να σαγηνεύει εκατομμύριο κόσμο σε ολόκληρο τον πλανήτη και μια εξωπραγματική σκηνκή παρουσία που πολλοί θα ζήλευαν.

Ο ζωντανός θρύλος Bruce Dickinson των Iron Maiden, έκλεισε σήμερα τα 65 του χρόνια.

Αποτέλεσε τον καρπό του έρωτα ενός ζευγαριού, της Sonia, η οποία απασχολούνταν μερικώς σε κατάστημα υποδημάτων και του Bruce, που ήταν μηχανικός στο στρατό. Λόγω της γέννησης του Paul Bruce, οι δύο νέοι έσπευσαν να παντρευτούν, παρότι εκείνος ανατράφηκε από τον παππού και την γιαγιά του.

Ο παππούς του, ήταν ανθρακωρύχος στα ορυχεία του Workshop του Nottinghamshire όπου ζούσαν και η γιαγιά του νοικοκυρά. Όπως θα σχολίαζε ο ίδιος αργότερα, αν κάποιος παρακολουθήσει την ταινία “Brassed off”, μπορεί να δει βασικά τα παιδικά του χρόνια, τα οποία χαρακτηρίζει, όχι δυστυχισμένα, αλλά αντισυμβατικά.

Ασφαλώς, ήταν δυσάρεστη εμπειρία για εκείνον, τόσο η γέννηση της αδερφής του, την οποία μισούσε όσο ήταν παιδί, γιατί αντίθετα με τον ίδιο, εκείνη ήταν μια προγραμματισμένη εγκυμοσύνη και γέννηση, όσο και η αλλαγή σχολείων ένα χρόνο αργότερα, όταν οι γονείς του μετακόμισαν.

Η μουσική, ήταν κάτι που του τράβηξε το ενδιαφέρον, από τότε που ήταν πολύ μικρός και συνήθιζε να χορεύει στο μπροστινό δωμάτιο του παππού και της γιαγιάς του, το “The Twist”, του Chubby Checker.

Ο πρώτος δίσκος που απέκτησε, θυμάται πως ήταν το single των Beatles, “She loves you”, το οποίο έπεισε τον παππού του να του το αγοράσει.

Αρχικά, ήθελα να γίνω ντράμερ. Πάντα βαρούσα τους τοίχους, οπότε πίστευα ότι θα κατέληγα να παίζω ντραμς. Καθόμουν στο κρεβάτι μου τα βράδια και ζωγράφιζα μεγάλες σκηνές, με στοίβες αξοπλισμό στις άκρες τους και ντράμερ”, αναπολεί.

Λίγο αργότερα, προσπάθησε α παίξει με μια ακουστική κιθάρα που ανήκε στους γονείς του, αλλά έβγαλε φουσκάλες στα δάχτυλά του. Όταν έφτασε στα 13 του χρόνια, που οι γονείς του είχαν πλέον ένα καλύτερο εισόδημα, αποφάσισαν να τον στείλουν σε ένα δημόσιο οικοτροφείο, το Dundle του Northamptonshire, γεγονός που δέχτηκε ευχάριστα.

Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα να είμαι με τους γονείς μου, οπότε το είδα σαν μια απόδραση. Νομίζω ότι οφείλεται στο γεγονός, ότι δεν είχα χτίσει ποτέ καμία πραγματική προσήλωση σε αυτούς, όταν ήμουν πολύ, πολύ μικρός”, είναι τα λόγια του.

Εκεί, τον προσέλκυσε έντονα η heavy rock μουσική, όταν τυχαία άκουσε το “In Rock”, των Deep Purple και ενθουσιάσηκε, σπεύδοντας να αγοράσει τον συγκεκριμένο δίσκο.

Παρότι το προσπάθησε, στο σχολείο δεν μπόρεσε να μάθει κανένα μουσικό όργανο, αφού σύμφωνα με τους συμμαθητές του, δεν μπορούσε να διαβάσει μουσική.

 

rockoverdose.gr


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background