Ο Bruce Dickinson γιορτάζει τα γενέθλιά του και αφηγείται μέρος δεύτερο

Written by on 09/08/2023

Το 1976, ο Dickinson, έχοντας γραφτεί πλέον σε καθολικό σχολείο, στο σπίτι του στο Sheffield, απέκτησε την πρώτη του εμπειρία ως τραγουδιστής, όταν ενσωματώθηκε στην μπάντα δύο συμμαθητών του, που χρειάζονταν κάποιον πίσω από ρο μικρόφωνο κι εκείνος προσφέρθηκε.

Ήταν η χρονική στιγμή, που αποφάσισε να αγοράσει ένα μικρόφωνο. Η πρώτη συναυλία του με την καινούργια του μπάντα, ήταν στην pub, Broadfield Tavern, του Sheffield.

Τελειώνοντας το σχολείο, ο Dickinson, δεν ήξερε τι ήθελε πραγματικά να κάνει. Ενσωματώθηκε στην Εθνοφρουρά για έξι μήνες, κάτι που όμως, δεν τον ικανοποίησε.

Αφού η στρατιωτική ζωή, δεν ήταν κάτι που επιθυμούσε, έκανε αίτηση, ώστε να μπει στο Πανεπιστήμιο.

Είχε τους χαμηλότερους βαθμούς και μπήκε στο Queen Mary College, στο Τμήμα Ιστορίας, που βρίσκεται στο East End του Λονδίνου. Οι γονείς του, τον ήθελαν στο στρατό, αλλά τους είπε πως επιθυμούσε να πάρει πρώτα ένα πτυχίο.

Αυτό ήθελαν να ακούσουν, οπότε αυτή την ιστορία χρησιμοποίησα. Όταν έφτασα εκεί, άρχισα αμέσως να ψάχνω μπάντες για να παίξω”.  Στο κολέγιο, ασχολήθηκε πλέον σοβαρά με τη μουσική, δημιουργώντας ένα γκρουπ, τους Speed, με έναν τύπο ονόματι Paul “Noddy” White, ο οποίος γνώριζε πολλά μουσικά όργανα και έμαθε στον Dickinson, κιθάρα.

Του έδειξε τρεις χορδές κι εκείνος, άρχισε αμέσως να γράφει υλικό. Από κει και πέρα ο τραγουδιστής, πήρε το θέμα ζεστά και άρχισε να προσπαθεί ώστε να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Οι Speed, δεν κράτησαν  πολύ, έδωσαν όμως στον Bruce, την ώθηση για να συνεχίσει να δουλεύει, ώστε να γίνει μουσικός.

Εντόπισε μια αγγελία στην εφημερίδα, Melody Maker, όπου ζητούσαν τραγουδιστή για να ηχογραφίσει ένα project. Έδωσε μια κασέτα και ένα σημείωμα και έγινε δεκτός στο στούντιο. Το συγκρότημα λεγόταν Shots λο΄κυνταν από δύο αδέρφια, τους Phil και Doug Siviter, οι οποίοι είχαν εντυπωσιαστεί από τη φωνή του.

Ένα κομμάτι με τίτλο “Dracula” από αυτή την ηχογράφηση, μπορεί κανείς να το ακουσει στο κλείσιμο του “The best of Bruce Dickinson”, στο β’ CD. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι το πρώτο τραγούδι που ηχογράφησε.

Ο Dickinson έπαιζε σε pub με τους Shots αρκετά συχνά. Μια ιδιαίτερη βραδιά, σταμάτησε ξαφνικά στη μέση ενός τραγουδιού και άρχισε να παίρνει συνέντευξη από έναν άντρα ανάμεσα στο κοινό, θεωρώντς ότι δεν έδινε αρκετή προσοχή.

Βρήκε τόσο καλή την απάντηση που πήρε, που ξεκίνησε να το κάνει αυτό κάθε βράδυ, μέχρι που έγινε μια τακτική ρουτίνα. “Ξαφνικά, όλοι πρόσεχαν γιατί μπορεί να ερχόταν η σειρά τους. Μετά την πρώτη φορά που το έκανα, ο ιδιοκτήτης είπε: Ωραίο σόου, τα λέμε την άλλη εβδομάδα”. Οπότε αρχίσαμε να βάζουμε το στοιχείο αυτό μέσα στο σόου. Και τότε ήταν που άρχισα πρώτη φορά να το συνηθίζω, να μην είμαι μόνο τραγουδιστής, αλλά και frontman”.

Κάποιο βράδυ, επισκέφθηκε το μαγαζί όπου εμφανιζόταν, ο Paul Samson και γοητευμένος από τη σκηνική του παρουσία, τον κάλεσε δύο εβδομάδες αργότερα, να εισχωρήσει στους Samson.

 

Rockoverdose.gr


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background