Προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο της βασίλισσας Ελισάβετ, για πρώτη φορά σε νέο ντοκιμαντέρ.

Written by on 12/05/2022

Με αφορμή τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ΒΒC δημιούργησε ένα 75λεπτο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή της 96χρονης βασίλισσας, το οποίο επικεντρώνεται κυρίως στα πρώτα χρόνια, από την ημέρα της γέννησής της έως τη στέψη της το 1953, σε ηλικία 27 ετών.

Είναι η πρώτη φορά που η βασίλισσα παραχωρεί στο τηλεοπτικό δίκτυο πρόσβαση σε εκατοντάδες προσωπικά βίντεο της βασιλικής οικογένειας, γυρισμένα σε περισσότερες από 400 μπομπίνες, που μέχρι πρότινος φυλάσσονταν σε ιδιωτική πτέρυγα των θησαυροφυλακίων του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Οι εγγραφές αυτές περιλαμβάνουν πλάνα, ταινίες και φωτογραφικό υλικό από τα παρασκήνια επίσημων εκδηλώσεων του παλατιού, όπως επίσης και προσωπικά στιγμιότυπα καταγεγραμμένα από τα ίδια τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Ένα από τα κλιπ καταγράφει την πρώτη επίσκεψη του Φίλιππου στο κάστρο Balmoral στη Σκωτία το 1946, πριν ανακοινωθεί ο αρραβώνας τους. Διακρίνεται μία χαμογελαστή Ελισάβετ που επιδεικνύει το δαχτυλίδι αρραβώνων της στην κάμερα.

Ακόμη πλάνα με τον θείο της Πρίγκιπα Τζορτζ, την τελευταία επίσκεψη του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ στο Μπαλμόραλ το 1951, ως νεαρή μητέρα με τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Άννα. Οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ άκουσαν πάνω από τριακόσιες ομιλίες της βασίλισσας εδώ και 80 χρόνια.

«Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια εξαιρετική ματιά σε μια βαθιά προσωπική πλευρά της Βασιλικής Οικογένειας που σπάνια βλέπουμε και είναι υπέροχο που μπορούμε να το μοιραστούμε με το έθνος καθώς γιορτάζουμε το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της», δήλωσε ο αρχισυντάκτης του BBC, Σάιμον Γιανγκ (Simon Young).

Το ντοκιμαντέρ που έχει τον τίτλο «Elizabeth: The Unseen Queen», θα προβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 29 Μαΐου, μια εβδομάδα πριν από τους εθνικούς εορτασμούς για τα 70 χρόνια της βασίλισσας στο θρόνο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background