120 κιθάρες σε δημοπρασία από τον Μαρκ Νόπφλερ των Dire Straits

Written by on 22/11/2023

Ο frontman και κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος Dire Straits, Μαρκ Νόπφλερ, θα βγάλει τον Ιανουάριο σε δημοπρασία 120 από τις κιθάρες και ενισχυτές του, μεταξύ άλλων, εκείνη με την οποία ηχογράφησε την επιτυχία Money for nothing και έπαιξε στη συναυλία Live Aid το 1985, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Christie’s.

“Πέρασα πολύ χρόνο με αυτές τις κιθάρες, όμως έχουν ανάγκη από ένα ζεστό σπίτι”, εξηγεί ο τραγουδιστής όπως ανέφερε ο Christie’s. O Μαρκ Νόπφλερ, γνωρίζει ήδη ότι θα “λυπηθεί που θα τις αποχωριστεί”, “έπειτα από αυτές τις “φανταστικές στιγμές μαζί τους”.

Όμως, “είναι ώρα να τις βγάλουμε από τις θήκες τους, συμπλήρωσε ο 74χρονος. Επομένως, “γιατί να περιμένουμε την ώρα που υπάρχουν άνθρωποι που θα τους άρεσε να τις αποκτήσουν και να παίζουν με αυτές όλη την ώρα”; πρόσθεσε ο διάσημος μουσικός.

Η συλλογή των 120 κιθαρών και ενισχυτών που τίθεται προς πώληση, καλύπτει το σύνολο της καριέρας των 50 ετών του Μαρκ Νόπφλερ.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται “εμβληματικά ονόματα, παγκοσμίως γνωστά”, όπως εκείνα των εταιρειών Gibson, Fender και Martin, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Μεταξύ των δημοφιλέστερων αντικειμένων, μία κιθάρα Lee Paul Standard, από το 1959, την οποία απέκτησε από τον Μπόμπι Τεντς, του Jeff Beck Group. Η τιμή της εκτιμάται μεταξύ 300.000 και 500.000 λιρών.

Επίσης, θα βγει στο σφυρί, η κιθάρα με την οποία ηχογράφησε το Money for Nothing και έπαιξε στη συναυλία Live Aid το 1985. Η τιμή της εκτιμάται μεταξύ 10.000 και 15.000 λιρών.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου στο Λονδίνο. Της πώλησης θα προηγηθεί μια έκθεση μεταξύ 9ης και 13ης Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη, κατόπιν στο Λονδίνο, στην έδρα του Christie’s.

Το 25% των εσόδων από την πώληση, θα προσφερθεί σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός.

Σε ερώτηση από το BBC, ο Μαρκ Νόπφλερ, παραδέχτηκε ότι ενδεχομένως θα αγοράσει νέες κιθάρες με τα χρήματα τα οποία θα κερδίσει από τη δημοπρασία. “Υποθέτω ότι  δεν είμαι αδιάφορος απέναντι στον πειρασμό”, είπε γελώντας.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background