Η Beyonce βασίλισσα των φετινών βραβείων Grammy

Written by on 14/02/2023

Η  αναδείχθηκε βασίλισσα των φετινών βραβείων Grammy. Η δημοφιλής τραγουδίστρια, ήταν υποψήφια σε 9 συνολικά κατηγορίες στην πρόσφατη τελετή απονομής των Μουσικών Βραβείων της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ, έχοντας τις περισσότερες υποψηφιότητες.

Η τραγουδίστρια και πρώην μέλος των Destiny’s Child, βραβεύτηκε σε 4 κατηγορίες, καταρρίπτοντας έτσι το ρεκόρ των βραβείων Grammy που κέρδισε ποτέ καλλιτέχνης. Μετά από 28 νικες και 79 υποψηφιότητες, βρισκόταν στη δεύτερη θέση, μαζί με τον γνωστό τραγουδιστή, Quincy Jones και μετά τον Ούγγρο μαέστρο Georg Soldi, που κατείχε την πρώτη θέση μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, η ταλαντούχα καλλιτέχνις, αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία για το καλύτερο τραγούδι R’n’B με το “cuff it“. Στη συνέχεια και ενώ ήταν υποψήφια για πρώτη φορά στην κατηγορία “καλύτερο άλμπουμ χορευτικής και ηλεκτρονικής μουσικής“, κέρδισε με το “renaissance“. Ακόμη, βραβεύτηκε στην κατηγορία καλύτερης ηλεκτρονικής και χορευτικής ηχογράφησης, με το “break my soul“, καθώς και στην κατηγορία της καλύτερης παραδοσιακής  R’n’B ερμηνείας για το “plastic off the sofa“.

Όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο καλύτερου χορευτικού/ηλεκτρονικού μουσικού άλμπουμ, ανέφερε συγκινημένη: “προσπαθώ να μην είμαι πολύ συναισθηματική. Προσπαθώ να χαρώ τη βραδιά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με προστατεύει. Ευχαριστώ Θεέ μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον θείο μου Johnny, ο οποίος δεν είναι εδώ, αλλά είναι εδώ το πνεύμα του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου, τον πατέρα μου, την μητέρα μου, που με αγάπησαν και με ενθάρρυναν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον όμορφο σύζυγό μου, τα 3 όμορφα παιδιά μου, που είναι στο σπίτι και παρακολουθούν. Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω την queer κοινότητα, για την αγάπη της και την εφέυρεση του είδους”.

Ο σύζυγος της Beyonce, ράπερ Jay Z, έχει κερδίσει συνολικά 24 Grammies, ενώ κατείχε τον τίτλο του καλλιτέχνη με τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά 83.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

 

 

 


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background