Παρκαρισμένο λόγω καραντίνας: πώς να κρατήσεις το αυτοκίνητό σου σε καλή κατάσταση

Written by on 13/04/2020

Πού το παρκάρεις το όχημα;

Ο χώρος που τοποθετείς το αυτοκίνητό σου για το διάστημα που μένει ακίνητο, έχει τεράστια σημασία. Αν είσαι από τους τυχερούς και έχεις γκαράζ, το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι να μην έχει υγρασία, είναι επικίνδυνη γιατί μπορεί να προκαλέσει διάβρωση στο αμάξωμα. Και δεν το θες.

Στους ανοιχτούς χώρους, ο κίνδυνος είναι προφανώς η έκθεση σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Σε αυτή η περίπτωση το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το κουκουλώσεις.

Η καθαριότητα είναι το ήμισυ της προφύλαξης.

Πλύνε το! Κάνε του μια γενική μέσα και έξω και καθάρισε τυχόν λεκέδες. Με αυτό το τρόπο αποφεύγεις δυσοσμίες και τα ανεπιθύμητα υπολείμματα που τις προκαλούν. Ανά διαστήματα αέριζέ το, ρίχνε κανένα ξεσκονισματάκι αν το χρειάζεται.

Είσαι που είσαι εκεί, καν’ του κι ένα γρήγορο “beaute”. Ενυδάτωσε τις τσιμούχες και τα λάστιχα για να αποφύγεις την ξηρασία και τους τριγμούς που προκαλεί πολλές φορές. Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορες αλοιφές και ενυδατικά προϊόντα για την πρόληψη της. Καλό είναι επίσης τα λάστιχα να είναι φουσκωμένα στο μέγιστο για να συντηρούνται καλύτερα.  

“Ένα δύο, τεστ, τεστ.”  Μάρσαρέ το.  

Δυό τρεις φορές την εβδομάδα χρειάζεται να το βάζεις μπρος για 5-7 λεπτά ώστε να κυκλοφορούν τα υγρά μέσα στον κινητήρα και να λειτουργεί η μπαταρία. Ο κινητήρας χρειάζεται εκκίνηση συχνά για να μένει ενεργός. Αν τον αφήσεις, σε αφήνει.  Αν το αυτοκίνητο βρίσκεται μήνες σε ακινησία, καλό είναι να του κάνεις και μία μικρή βόλτα το τετράγωνο, για να το “ακούσεις”. Άλλωστε αν δεν ξέρεις να αναγνωρίζεις εσύ τους ήχους του αμαξιού σου, ποιος ξέρει;  

Αν όμως, ξέρεις ότι πρόκειται να μείνει σε ακινησία για μήνες, καλύτερα να αφαιρέσεις εντελώς την μπαταρία, για να αποφύγεις φθορές σε περίπτωση που υπάρξει διαρροή υγρών. Οδηγίες για το πώς να το κάνεις υπάρχουν στο manual του κάθε αυτοκινήτου.   

Stay safe. Stay home.

Πηγή: hellasdirect.gr


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

Background