ΠΟΛΙΟΜΥΕΛΙΤΙΔΑ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ!!

Written by on 24/10/2020

Με ένα τεράστιο video wall και εκατοντάδες κόσμου να περνάει από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης, από νωρίς το πρωί και να ενημερώνεται, ο Ροταριανός όμιλος της πόλης, με πρόεδρο τον Γιάννη Ζαγκίδη, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα στην προσπάθεια εξάλειψης της Πολιομυελίτιδας. Η 24η Οκτωβρίου, έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Ρόταρυ ως μέρα «END POLIO, τέλος η Πολιομυελίτιδα!», με σκοπό να υπενθυμίζεται στον κόσμο η προσπάθεια που γίνεται τόσο από τον ΟΗΕ μέσω της UNISEF, όσο και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), για το οριστικό τέλος της ασθένειας, που είναι και η κύρια αιτία της παιδικής αναπηρίας.

Το διεθνές Ρόταρυ και η δράση του

To Διεθνές Ρόταρυ το 1985 ανέλαβε σα στόχο το τιτάνιο έργο της εξάλειψης της πολιομυελίτιδας σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Στην την προσπάθεια αυτή προστέθηκαν στην πορεία ο Παγκόσμιος Οργανισμός  Υγείας (ΠΟΥ), η UNICEF και από το 2007 το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Αργά αλλά μεθοδικά εξάλειψαν  από τα παιδιά του κόσμου μια ασθένεια η οποία, στα τέλη της δεκαετίας του ’80,  άφηνε ανάπηρα πάνω από  350.000 παιδιά το χρόνο.

Το Ρόταρυ μέσω των Ομίλων του όπως αυτός της Αλεξανδρούπολης και μέσω του Ροταριανού Ιδρύματος – το χρηματοδοτικό του εργαλείο- έχει συνεισφέρει τα τελευταία 40 χρόνια 2,5 δις δολάρια για το σκοπό αυτό και σήμερα η πολιομυελίτιδα παραμένει ενδημική μόνο στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν με 2-3 περιστατικά τον χρόνο.

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια εθελοντές Ροταριανοί εργάστηκαν για 32 χρόνια,2,5 δισεκατομμύρια παιδιά εμβολιάστηκαν και 17 δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν  για να μπορέσουμε σήμερα να πούμε ότι σχεδόν όλη η γη είναι ελεύθερη από  την πολιομυελίτιδά.

Την Τρίτη στις 25 Αυγούστου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  ανακοίνωσε ότι η μετάδοση του άγριου ιού της πολιομυελίτιδας έχει σταματήσει επίσημα και στις  47 χώρες της αφρικανικής  Ηπείρου και πως και η Αφρική, είναι πια μια ήπειρος ελεύθερη από Πολιομυελίτιδα  καθώς δεν έχει παρατηρηθεί ούτε ένα κρούσμα από το 2016.

Έτσι σήμερα είμαστε σε θέση να γιορτάζουμε την 24η Οκτωβρίου όπως έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Ρόταρυ ως μέρα END POLIO, τέλος η Πολιομυελίτιδα!

Εμείς οι ροταριανοί είμαστε περήφανοι για την επίτευξη του στόχου μας Μέσα από το Ρόταρυ συνεισφέραμε και συνεισφέρουμε κάθε χρόνο με χιλιάδες ώρες εργασίας και εκατομμύρια δολάρια με τους εθελοντές μας παγκοσμίως για την εξάλειψη αυτής της ασθένειας. Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε  το έργο μας και να εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε την γη χωρίς πολιομυελίτιδα.  Εάν σταματήσουν όλες οι προσπάθειες εξάλειψης σήμερα, μέσα σε 10 χρόνια, η πολιομυελίτιδα θα μπορούσε να παραλύσει έως και 200.000 παιδιά κάθε χρόνο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε σε λίγα χρόνια να μιλάμε για την πολιομυελίτιδα μόνο μέσα από τα βιβλία της ιατρικής όπως έγινε και με την ερυθρά.

Η τελική νίκη είναι κοντά!!!!


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background