Χρ. Λαζαρίδου: «Ένα από τα σχολεία που θα δεχτεί τη βοήθειά μας ενόψει Χριστουγέννων, είναι το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης»

Written by on 25/11/2020

Καθώς οι γιορτές πλησιάζουν και όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια, η  Ένωση Εικαστικών ΛΑΝΑΣΣΑ σε συνεργασία με τη Ροταριανή Περιφέρεια 2484 Βορείου Ελλάδος, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν σε μία δωρεά, στο Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης. Η πρόεδρος του συλλόγου ΛΑΝΑΣΣΑ, Χριστίνα Λαζαρίδου, μίλησε στον Heat Radio για την πρωτοβουλία αυτή, ενώ μας έκανε και μία λεπτομερή… ξενάγηση σε όλες τις δράσεις και τις δραστηριότητες του σωματείου.   

Κυρία Λαζαρίδου, πείτε μας λίγα λόγια για το σύλλογο ΛΑΝΑΣΑ και τη λειτουργία του.

Ο σύλλογος μας έχει σαν στόχο τη βοήθεια και τη στήριξη ατόμων, που είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ο καρκίνος και η σκλήρυνση κατά πλάκας, είτε ανήκουν σε ομάδες ΑΜΕΑ. Απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη το χαμόγελο και καλούμαστε να το προσφέρουμε απλόχερα. Πόσο μάλλον αυτή την περίοδο, που πλησιάζουν οι γιορτές και όλοι θέλουμε να προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας. Επίσης σκοπός μας είναι η χαρά των ασθενών ώστε να πιάνουν καλύτερα οι θεραπείες τους, κάτι το οποίο γίνεται μέσα από την καλή ψυχολογία.

Πότε ιδρύθηκε ο σύλλογος;

Ο σύλλογος ιδρύθηκε στις αρχές του 2018, ωστόσο σαν δράση υπήρχαμε από το 2014, όταν και αποτελούσαμε μέλος του συλλόγου ΠΙΣΤΗ, σαν εικαστικό εργαστήριο. Μετά όμως θελήσαμε να αυτονομηθούμε και να προσφέρουμε βοήθεια, όχι μόνο σε παιδιά που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο, αλλά και σε παιδιά που έρχονται αντιμέτωπα και με άλλες σοβαρές ασθένειες ή είναι ΑΜΕΑ. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε από την αρχή έναν σύλλογο, δώσαμε το όνομα ΛΑΝΑΣΣΑ και πλέον μετράμε κοντά στα 1000 μέλη. Σε ότι αφορά τους φορείς που βοηθούμε, ξεκινήσαμε με έξι και πλέον ο αριθμός έχει φτάσει στους 50.

Το όνομα αυτό από που προέρχεται; Τι σημαίνει;

Η Λανασσα ήταν κόρη του Αγαθοκλή, βασίλισσα της Ηπείρου και κατόπιν της Μακεδονίας, όταν και έγινε σύζυγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και επειδή η δράση μας ξεκίνησε από την Πιερίας Μακεδονία., θέλαμε να δώσουμε ένα όνομα συνυφασμένο με την περιοχή… έτσι δώσαμε το όνομα της Βασίλισσας της Μακεδονίας.  

Προτεραιότητά σας ποια είναι;

Αν και στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη, φέτος προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά ΑΜΕΑ. Βλέπετε λόγω του κορωνοϊού, αναβλήθηκαν πολλές δράσεις και εκδηλώσεις για τα παιδιά αυτά – όπως τα μπαζάρ που συνηθίζαμε να κάνουμε – και πρέπει να καλύψουμε το χαμένα έδαφος. Γι΄ αυτό και φέτος θα απευθυνθούμε σε πολλά ειδικά σχολεία, με μία προσπάθεια που θα γίνει υπό την Αιγίδα της Ροταριανής Περιφέρειας 2484 Βορίου Ελλάδος και του Διοικητή Θεοδ. Ασπασίδη.

Ποιο είναι ακριβώς το πλάνο σας;

Το πλάνο μας είναι μέσω του Ροταριανού Συλλόγου Βορίου Ελλάδος, να δούμε σε κάθε νομό ποιο σχολείο ή ποιος σύλλογος με ΑΜΕΑ έχει ανάγκη και να την καλύψουμε στο βαθμό που μπορούμε. Ο Ροταριανός Σύλλογος κάθε νομού, θα μας συστήσει ένα τέτοιο σχολείο ή σύλλογο και εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για αυτά τα παιδιά.

Αν δεν κάνω λάθος φέτος τα Χριστούγεννα, έχετε στο πλάνο σας να βοηθήσετε με δωρεές το Ειδικό σχολείο Αλεξανδρούπολης.

Ακριβώς. Φέτος ένα από τα σχολεία που θα δεχτεί τη βοήθειά μας ενόψει Χριστουγέννων, είναι το Ειδικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο μας συστήθηκε από τον Ροταριανό σύλλογο του Νομού.

Ένας σύλλογος όπως ο δικός σας, από που δέχεται βοήθεια;

Είμαστε τελείως αυτόνομος σύλλογος και όση βοήθεια δεχόμαστε, έρχεται από δωρεές και εγγραφές μελών. Και παρά τις δύσκολες εποχές που διανύουμε, πηγαίνουμε πολύ καλά και δεχόμαστε μεγάλη βοήθεια.

Υπάρχουν νοσοκομεία ή άλλοι σύλλογοι με τους οποίους συνεργάζεστε και βοηθάτε;

Πλέον είμαστε σε μία τέτοια θέση που μπορούμε να συνεργαζόμαστε με πολύ μεγάλα νοσοκομεία, όπως ο Άγιος Σάββας αλλά και Παιδικά Νοσοκομεία των Αθηνών. Επίσης συνεργαζόμαστε και με την ελληνική αντικαρκινική εταιρία, τα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, το Άλμα Ζωής και πολλά ακόμα. Και θέλω να πιστεύω πως η λίστα αυτή θα μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

Πείτε μας λίγο για τις δράσεις του συλλόγου ΛΑΝΑΣΣΑ.

Αυτό που έχουμε σαν στόχο είναι η ύπαρξη δράσεων όλο το χρόνο και όχι μόνο σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, έτσι ώστε να βοηθούμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά. Οι δράσεις μας, έχουν να κάνουν με μία μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων, με τους εθελοντές να επιδίδονται σε πολλά μαθήματα όπως ζωγραφική, κέντημα, πλέξιμο, κατασκευή κοσμημάτων και πολλά άλλα. Μάλιστα , εκτός από τις δωρεές που θα γίνουν ενόψει εορτών, έχουμε ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό μας για την 15η Φεβρουαρίου, που είναι η παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού καρκίνου.

Τι σχεδιάζετε για εκείνη την ημέρα;

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα μοιράζουμε δωρεάν σκουφάκια σε παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους από τον καρκίνο. Φέτος θα δώσουμε και στολές αποκριάτικες, προκειμένου να γιορτάσουν το Τριώδιο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Διεύθυνση: Αγίας Μαρίνιας 27, Α΄ Όροφος, Ηλιούπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2111824253, 6981720997

E-mail: lanassa@yahoo.com

Web site: www.lanassa.org


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

Background