Όλγα Γκούβερ: «Νέα σελίδα και νέα φιλοσοφία για τον Εθνικό»

Written by on 25/10/2020

Χωρίς αμφιβολία, το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού, έζησε τους τελευταίους μήνες, μία από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας του, με την ομάδα να βρίσκεται φέτος στην Α2. Ωστόσο ο προπονητής της, Γιώργος Ανδραβίζος και η υπεύθυνη διοίκησης του τμήματος, Όλγα Γκούβερ, απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την αγάπη τους γι΄ αυτήν. Κλείνοντας ακριβώς ένα χρόνο στον Εθνικό, η Όλγα Γκούβερ μίλησε στον Heat Radio για τα όσα έγιναν στην ομάδα τους τελευταίους μήνες, αναφέρθηκε στο πλάνο της νέας χρονιάς, εξέφρασε τα παράπονα από τη συμπεριφορά ορισμένων αρμοδίων προς τον Εθνικό, ενώ έστειλε και το δικό της μήνυμα προς τον κόσμο, που όπως παραδέχτηκε είναι αρκετά απογοητευμένος.

Όλγα, μετράς σχεδόν ένα χρόνο στην ομάδα με τον προπονητή Γιώργο Ανδραβίζο. Πως θα σχολίαζες αυτό το διάστημα και την παρουσία της ομάδας στην Α2;

«Στην ομάδα βρισκόμαστε ένα χρόνο ακριβώς… Σίγουρα ήταν ένα πολύ δύσκολο διάστημα και μία ακόμα πιο δύσκολη εξέλιξη. Ειδικά το απότομο σταμάτημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω του COVID-19, μας επηρέασε αρκετά. Το ότι η ομάδα βρέθηκε ξαφνικά από την Α1 στην Α2 και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη συμμετοχή της έστω στην ενδιάμεση κατηγορία, τη Pre League,  ήταν κάτι που κανείς δεν περίμενε. Ωστόσο φέτος δεχτήκαμε την πρόκληση για μία καινούργια αρχή και ένα νέο ξεκίνημα, με στόχο και πάλι την άνοδο και την επιστροφή της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. Όμως όλα αυτά θα γίνουν με σταθερά βήματα και χωρίς βιασύνη. Είπαμε πως θα έρθουμε για να βοηθήσουμε και θα το κάνουμε…».

Τι κατάσταση βρήκατε όταν ήρθατε στην ομάδα;

«Βρήκαμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση, λόγω των αλλαγών των διοικήσεων στη μέση της χρονιάς. Ωστόσο εμείς σαν τεχνικό team με τον Γιώργο Ανδραβίζο, δεν επηρεαστήκαμε. Έπρεπε να συνεχίσουμε κανονικά τη σεζόν, εφόσον η ομάδα και τα παιδιά ήταν εκεί και μας χρειαζόντουσαν».

 

Ήταν εύκολη απόφαση να αναλάβετε;

«Με τον Γιώργο Ανδραβίζο ήρθαμε στην ομάδα πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν στη διοίκηση ήταν η Χρύσα Λουπασάκη. Όταν στα μέσα της περσινής χρονιάς ανέλαβε την ομάδα ο Ερασιτέχνης, μας έγινε πρόταση να μείνουμε και να αναλάβουμε. Τόσο εγώ όσο και ο Γιώργος, είμαστε άνθρωποι του βόλεϊ και μεγαλωμένοι στον Εθνικό. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά ήμασταν σίγουροι γι΄ αυτή. Το αποφασίσαμε μετά από σκέψη και η αγάπη που νιώθουμε για την ομάδα του Εθνικού, μας οδήγησε στην τελική μας απόφαση. Άλλωστε όπως συνηθίζω να λέω για τον προπονητή μας… ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται».  

Οι παίκτες πως υποδέχτηκαν αυτή την είδηση, ότι πλέον θα αγωνίζονται στην Α2;

«Η είδηση σίγουρα δεν ήταν για κανέναν ευχάριστη. Ήταν ένα σοκ για όλους. Όμως τα παιδιά έδειξαν κάτι σπάνιο για τις μέρες μας… έδειξαν χαρακτήρα και πραγματική αγάπη για την ομάδα και είτε έμειναν σε αυτήν, είτε επέστρεψαν. Το ότι η ομάδα έπεσε κατηγορία, δε σημαίνει και ότι θα πρέπει να διαλυθούν όλα. Το στοίχημα ήταν να δημιουργηθεί μία ομάδα καθαρά με παίκτες από την Αλεξανδρούπολη, με δικά μας παιδιά. Και το πετύχαμε. Είτε με τους παίκτες που κρατήσαμε από πέρυσι, είτε με τα παιδιά που επέστρεψαν στην ομάδα, από την οποία και είχαν ξεκινήσει (αναφέρομαι και στα αναπτυξιακά τμήματα). Θέλαμε να κάνουμε μία ομάδα ανταγωνιστική για την Α2 και το πετύχαμε. Αυτή μέχρι στιγμής είναι η μεγαλύτερη νίκη μας».

Τι πιστεύεις ότι πήγε λάθος τα τελευταία χρόνια και ο Εθνικός βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση;

«Προφανώς και έχουν γίνει πολλά λάθη. Ωστόσο δεν είμαι στη θέση να τα γνωρίζω. Έχω ακούσει τόσα πολλά σενάρια, τόσες πολλές ιστορίες που πραγματικά δεν ξέρω τι να πιστέψω. Από τη στιγμή που τότε δεν ήμουν στην ομάδα και δεν μπορούσα να δω εγώ η ίδια τι συνέβαινε και ποιος έκανε τι… δεν μπορώ και να πάρω θέση. Δεν είμαι αρμόδια για να απαντήσω. Εμείς είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να οργανώσουμε σωστά την ομάδα για τη νέα χρονιά και να αντιμετωπίσουμε όποια δυσκολία βρεθεί στο δρόμο μας».

Έχω ακούσει ότι υπάρχουν αρκετά παράπονα και προβλήματα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, τον κύριο Θεόδωρο Βουρδόλη. Ισχύει κάτι τέτοιο;

«Δυστυχώς δεν υπάρχει η αντικειμενική αντιμετώπιση και ο σεβασμός που θα έπρεπε να υπάρχει, προς το τμήμα βόλεϊ του Εθνικού. Το μόνο που θα πω είναι αυτό… Ο Εθνικός είναι μία τόσο ιστορική ομάδα και δεν λαμβάνει του σεβασμού που της αρμόζει. Τίποτα παραπάνω…»

Η φετινή χρονιά είναι μία πρόκληση τόσο για σας όσο και για τα παιδιά. Τι να περιμένουμε;

«Κάθε αρχή είναι δύσκολη. Πόσο μάλλον τώρα που είμαστε μία καινούργια ομάδα σε μία άγνωστη για εμάς κατηγορία και δεν ξέρουμε τί θα γίνει και με την πανδημία. Γιατί με όλα αυτά που συμβαίνουν με τον COVID-19, είμαστε όλοι στην αναμονή. Μετά από σχεδόν τρεις μήνες προετοιμασίας με τον Γιώργο Ανδραβίζο, πιστεύουμε σε μία καλή αγωνιστική χρονιά, που τόσο οι παίκτες όσο και ο κόσμος μας, θα ευχαριστηθεί το βόλεϊ. Όπως είπες η χρονιά είναι μία πρόκληση για όλους. Θέλουμε να παίζουμε ωραίο βόλεϊ, να είμαστε ένα δεμένο σύνολο και στο τέλος της σεζόν να βρεθούμε στην ψηλότερη θέση της βαθμολογίας».  

Αν σε ρωτήσω τι πλάνο υπάρχει για τον Εθνικό, σε βάθος 5ετίας, τι θα μου πεις;

«Είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει με τον προπονητή και με τα παιδιά. Δεν θέλουμε να πέσουμε στην παγίδα και να κάνουμε μεγάλα σχέδια και πλάνα για το μέλλον. Οι συζητήσεις που γίνονται με τον προπονητή και τη διοίκηση, είναι ότι πρέπει να υπάρχει σταθερή εξέλιξη και ταπεινή συμπεριφορά. Θέλουμε να πηγαίνουμε με αργά και σταθερά βήματα… να γίνεται ένα βήμα τη φορά. Φυσικά όλοι έχουμε στο μυαλό μας όχι μόνο την επιστροφή στην Α1 αλλά και τη διατήρηση του Εθνικού στα μεγάλα σαλόνια. Θέλουμε να επιστρέψουμε και να μείνουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και μάλιστα δρόμο δύσκολο». 

Ο κόσμος γενικά είναι κοντά στην ομάδα; Πιστεύει τη νέα προσπάθεια που ξεκινήσατε;

«Ο κόσμος είναι απογοητευμένος αλλά είμαι σίγουρη πως μαθαίνοντας τη νέα φιλοσοφία της ομάδας και βλέποντας τη νέα σύνθεση του Εθνικού και την προσπάθεια που γίνεται, θα μας στηρίξει. Όπως ήταν λογικό ο κόσμος πικράθηκε πολύ με όλα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια. Πικράθηκε, απογοητεύτηκε και είναι λογικό να υπάρχει μία δυσπιστία. Βλέπουν όμως όλοι το πόσο δουλεύουμε και πόσο πολύ προσπαθούμε για τη νέα σελίδα που ανοίγει για την ομάδα. Μακάρι η δυσπιστία και η στεναχώρια του παρελθόντος να μετατραπούν σε ελπίδα και στήριξη από τον κόσμο για το μέλλον».

Βοήθεια από τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, υπάρχει;

«Μπορώ να πω πως η μέχρι τώρα συνεργασία μας με τον Ερασιτέχνη και η βοήθεια που δεχόμαστε, είναι αρκετά καλή. Ο κύριος Μεσινέζης σαν πρόεδρος, κάνει πραγματικά μία φιλότιμη προσπάθεια και παρά τα τόσα τμήματα που έχει να διαχειριστεί, δίνει πάντα προσοχή στο τμήμα του βόλεϊ και βοηθάει. Είναι ένας άνθρωπος πολύ συζητήσιμος και ανοιχτός. Μακάρι στο μέλλον να μπορέσει ο Ερασιτέχνης να βοηθήσει και άλλο». 

Τέλος θέλω να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο…

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά, ο κόσμος που αγαπάει και ακολουθεί εδώ και χρόνια την ομάδα, είμαι σίγουρη πως θα είναι δίπλα μας. Ο καθένας με τον τρόπο του μπορεί να συμβάλει και να βοηθήσει, ώστε να λειτουργήσει ξανά σωστά το τμήμα του βόλεϊ. Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης ήταν πάντα κοντά στην ομάδα. Δεν θα πω εγώ στον κόσμο τι πρέπει να κάνει. Οι φίλαθλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε… δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιστορία αυτού του συλλόγου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχει προσφέρει ο Εθνικός, όχι μόνο στο άθλημα αλλά και σε όλη την πόλη».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://www.ethnikos-mgs.gr


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background