Τομ Φόρντ: «Τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει μία κανονική επίδειξη μόδας»

Written by on 27/02/2021

Το σύστημα της μόδας καθοδηγείται από τον καταναλωτή», είπε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Τομ Φορντ σε συζήτηση με τη Βανέσα Φρίντμαν των New York Times στο Instagram Live.

Ο Τομ Φορντ, πρόεδρος του Αμερικανικού Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας (CFDA) εξέφρασε αμφιβολία ότι θα προκύψει κάτι από τους ψιθύρους ότι οι δημιουργοί ενδυμάτων μπορεί να αποφεύγουν τις προ-συλλογές και να σχεδιάζουν μόνο δύο συλλογές τον χρόνο.

«Έχουμε εκπαιδεύσει τον καταναλωτή να πιστεύει ότι υπάρχει κάτι νέο κάθε δύο μήνες», είπε ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας. Ωστόσο τόνισε ότι η μόδα με υπευθυνότητα είναι στη σκέψη του.

Ο Τομ Φορντ, ο οποίος έγινε vegan πριν από λίγα χρόνια, συνεχάρη τη Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ, την πρώην συνεργάτη του στον Gucci, για την έγκαιρη και διαρκή δέσμευσή της για την αειφορία. Τόνισε ακόμη ότι η διαχρονικότητα και η ποιότητα είναι σημαντικές πτυχές της αειφορίας. «Τα ρούχα μου και ό,τι σχεδιάζω δεν πρέπει να πετιούνται», είπε. «Όταν έφυγα από τον Gucci και τον YSL, έπρεπε να αφήσω τα αρχεία μου πίσω».

Από τότε, όπως είπε, ξαναγοράζει τα κομμάτια με σημαντικό κόστος.

Εξέφρασε επίσης τη θέση ότι οι τάσεις δημιουργούνται κατά τη διάρκεια των συζητήσεων μεταξύ των παρευρισκομένων καθώς πηγαίνουν από τη μία επίδειξη μόδας στην άλλη. «Ελπίζω οι πραγματικές επιδείξεις μόδας να επιστρέψουν», είπε, προσθέτοντας ότι ο Σεπτέμβριος φαίνεται πολλά υποσχόμενος.

Επισήμανε ότι του λείπει η «ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» στις live επιδείξεις μόδας, η οποία δεν μπορεί να καταγραφεί σε ταινία. «Είναι όπως η ζωντανή εμπειρία μίας θεατρικής παράστασης» εξήγησε.

Παρά το πάθος του για δημιουργικότητα ο σχεδιαστής μόδας παραδέχθηκε ότι την περίοδο της πανδημίας παρακολουθεί μανιωδώς το CNN ή το MSNBC.

«Όλοι έχουμε αισθανθεί κάποια κατάθλιψη» αναφέρει. «Είναι δύσκολο να αισθάνεσαι δημιουργικός με όλη αυτή την αναταραχή», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: cnn.gr


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

Background