Ποιες αποφάσεις πάρθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου

Written by on 07/02/2021

Θέλοντας να προλάβουν καταστάσεις και να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις και προβλήματα – όπως έγινε την προηγούμενη Δευτέρα (01/02) από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις πρωτόγνωρες βροχοπτώσεις – ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κάλεσε εσπευσμένα το βράδυ της Κυριακής έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου. Σκοπός αυτής της συνάντησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ήταν ο τρόπος με τον οποίον θα κινηθεί και θα αντιδράσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, στα έντονα καιρικά φαινόμενα, που προβλέπονται για τη Δευτέρα (08/02), μετά και το έκτακτο δελτίο καιρού, που εξέδωσε η Εθνική́ Μετεωρολογική́ Υπηρεσία.

Στη σύσκεψη που έγινε υπό τον συντονισμό του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, συμμετείχαν ο Αντισυνταγματάρχης Αθανάσιος Γκαχτίδης εκπρόσωπος της ΧΙΙ Μεραρχίας Πεζικού Αλεξανδρούπολης, η Διοικήτρια Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Ελένη Δερμενοπούλου, η Ελένη Φούτσα εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, η Διοικητής Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης Κυριακή Κερέμη, η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Έβρου Χρύσα Πρίγγα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Δήμου Αλεξανδρούπολης αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ηλίας Δαστερίδης, ο Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αλεξανδρούπολης Διονύσης Μαστορόπουλος και ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αστυνομίας Ιωάννης Ναϊτίδης, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Αν. Μακεδονίας και Θράκης Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο αντιδήμαρχος Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Δημήτριος Κολγιώνης, η αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Ελένη Ιντζεπελίδου και ο δημοτικός σύμβουλος μέλος Πολιτικής Προστασίας Νικόλαος Γκότσης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε ότι σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων που αναμένεται που πλήξουν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, βρίσκονται ο μηχανισμός Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λιμενικού, Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας ΑΜΘ και Δήμου Αλεξανδρούπολης και οι Τεχνικές Υπηρεσίες με μηχανήματα έργου και ανθρώπινο δυναμικό.

Κατά τη διάρκεια του Συντονιστικού Οργάνου αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δ.Ε. Τραϊανούπολης (Κοινότητα Ανθείας) και στον οικισμό Απαλού για αύριο Δευτέρα 08/02/2021, λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού σύμφωνα με τo από 6/2 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ. και κορεσμού του εδάφους από τα επαναλαμβανόμενα πλημμυρικά φαινόμενα. Κλειστός θα παραμείνει επίσης, ο παιδικός σταθμός του Απαλού. Παρακαλούνται οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background