Η ιταλική αστυνομία βρήκε πορτρέτο που είχε κλαπεί πριν από δύο δεκαετίες.

Written by on 01/06/2022

Η ιταλική αστυνομία βρήκε πορτρέτο του Τιτσιάνο που είχε κλαπεί πριν από δύο δεκαετίες.

Η ιταλική αστυνομική μονάδα που είναι υπεύθυνη για την πολιτιστική κληρονομιά ανακοίνωσε ότι βρήκε ένα πορτρέτο του αναγεννησιακού ζωγράφου Τιτσιάνο. Μάλιστα, το πορτρέτο είχε χαθεί εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Το έργο του 16ου αιώνα, με τίτλο «Πορτρέτο ενός άνδρα με μαύρο μπερέ» (Ritratto di gentiluomo con berretto nero) χάθηκε για πρώτη φορά πριν από δύο δεκαετίες από άγνωστη τοποθεσία.

Μετά την εξαφάνισή του το 2004, οι αρχές πίστεψαν ότι είχε μεταφερθεί στην Ελβετία παράνομα.

Τώρα ανακαλύφθηκε από τμήμα της μονάδας πολιτιστικής κληρονομιάς του Τορίνο της ιταλικής κρατικής αστυνομίας.

Ο ζωγράφος της Αναγέννησης δραστηριοποιήθηκε κατά τον 16ο αιώνα ως μέλος της ενετικής σχολής. Απέκτησε φήμη για την απόδοση αριστοκρατικών και μυθικών θεμάτων σε δραματικό στυλ. Ενώ ταυτόχρονα υπηρέτησε ως αυλικός ζωγράφος σε Ιταλούς ευγενείς και μέλη της δυναστείας των Αψβούργων της Αυστρίας πριν από το θάνατό του το 1576.

Το έργο παρουσιάστηκε από το ιταλικό κράτος σε επίσημη τελετή στις 19 Μαΐου στην περιοχή Πιεμόντε της βορειοδυτικής Ιταλίας. Εκεί είχε μεταφερθεί για αποκατάσταση και κρατήθηκε σε τοπικό στούντιο στο Άστι.

Η αστυνομική μονάδα δεν έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες . Επομένως, δεν γνωρίζουμε τον αρχικό ιδιοκτήτη και την τοποθεσία, στην οποία εντοπίστηκε ο πίνακας.

Η αστυνομία διερευνά δύο Ελβετούς πολίτες. Ωστόσο, κανένας από τους δύο δεν κατονομάστηκε από αξιωματούχους, για την κλοπή του πίνακα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού και διεθνούς Τύπου.

Η αξία του υπολογίζεται πάνω από επτά εκατομμύρια δολάρια.

Το 2011, ο οίκος Sotheby’s πούλησε τον πίνακα του Τιτσιάνο «Μαντόνα με βρέος του 1508 έναντι 16,9 εκατομμυρίων δολαρίω. Τιμή ρεκόρ για έργο του καλλιτέχνη σε δημοπρασία.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background