Ο Ed Sheeran δεν αντέγραψε το “lets get it on” του Marvin Gaye

Written by on 08/05/2023

Ο Ed Sheeran βρέθηκε πως δεν αντέγραψε το τραγούδι του Marvin Gaye “lets get it on”, μετά από αγωγή που έγινε εναντίον του. Η Ομοσποδιακή Επιτροπή Ενόρκων του Μανχάταν, έκρινε πως δεν ήταν υπεύθυνος για την αντιγραφή του εν λόγω τραγουδιού με το κομμάτι του “thinking out loud”. Η ετυμηγορία ήταν ομόφωνη μετά από τρεις ώρες εργασιών και οι ένορκοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο εν λόγω καλλιτέχνης, δημιούργησε ανεξάρτητα το συγκεκριμένο κομμάτι.

Ο ίδιος είχε πει πως αν τον έκριναν ένοχο, θα άφηνε το τραγούδι και τη μουσική. Η δίκη, η οποία είχε διάρκεια πάνω από δύο εβδομάδες, έγινε εξαιτίας της αγωγής που κατέθεσαν οι κληρονόμοι του Ed Townsend, ο οποίος συνυπογράφει το κλασικό “lets get it on“. Στην αγωγή, αναφέρεται πως το κομμάτι του Sheeran, “thinking out loud”, έχει “μεγάλες ομοιότητες” και πολλά “κοινά σημεία” με τον δίσκο του μεγάλου καλλιτέχνη, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1973.

“Είμαι βέβαια πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα της δίκης και φαίνεται πως δε θα αποσυρθώ από τη δουλειά μου”, δήλωσε ο Sheeran σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο. “Όμως, ταυτόχρονα, είμαι πολύ δυσαρεστημένος που τέτοιες αβάσιμες δηλώσεις βρίσκουν το δρόμο προς τα δικαστήρια”.

Διαβάστε περισσότερα παρόμοια νέα ΕΔΩ

 


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background