Ο Έντ Σίραν εκφράζει φόβους για την παράξενη “Τεχνητή Νοημοσύνη”

Written by on 11/09/2023

Ο Έντ Σίραν (Ed Sheeran), αποκάλυψε τις σκέψεις του σχετικά με τη χρήση της Τεχνητής Νοημσύνης (AI) στη μουσική, χαρακτηρίζοντας την τεχνολογία “παράξενη”.

Ο τραγουδιστής – τραγουδοποιός, μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη, κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης στο Audacy.

Ο Σίραν ρωτήθηκε αν έχει δει κάποιο από τα πρσανατολισμένα στη μουσική πρότζεκτ της AI, που γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Αυτό που δεν καταλαβαίνω όσον αφορά την Τεχνητή Νοημοσύνη, είναι ότι τα τελευταία 60 χρόνια, οι ταινίες του Χόλιγουντ, σου λένε, “Μην το κάνεις”. Και τώρα, όλοι το κάνουν, απάντησε. Και λέω, “δεν έχετε δει τις ταινίες όπου μας σκοτώνει όλους”;

Ο Έντ Σίραν συνέχισε: “Επίσης, απλά δεν ξέρω γιατί τη χρειάζεσαι, – αν αφαιρέσεις μια δουλειά από έναν άνθρωπο, νομίζω ότι αυτό είναι μάλλον κακό”.

“Το νόημα της κοινωνίας, είναι ότι όλοι εργαζόμαστε. Αν όλα γίνονται από ένα ρομπότ, όλοι θα μείνουμε χωρίς δουλειά. Απλώς μου φαίνεται λίγο παράξενη η Τεχνητή Νοημοσύνη. Αλλά Chat GPT – γιατί όχι”; είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Εντ Σίραν αποκάλυψε ότι έχει το αρκουδάκι από την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ A.I. του 2001 στη συλλογή του.

“Την παρακολούθησα πριν από λίγο καιρό και είπα: “Κοιταξτε, ο Σπίλμπεργκ και ο Κιούμπρικ πριν από λίγο καιρό, προσπαθούσαν να μας πουν κάτι”, τόνισε.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background