Βρετανία: Σε δημοπρασία οι κιθάρες του Μαρκ Νόπφλερ από τους Dire Straits

Written by on 21/01/2024

Ο Βρετανός Μαρκ Νόπφλερ, ο οποίος μεγαλούργησε με το συγκρότημα Dire Straits, βγάζει σε δημοπρασία στο Λονδίνο μεγάλο μέρος από τις κιθάρες και άλλα αντικείμενα, ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τα αντικείμενα της συλλογής του Νόπφλερ, η οποία περιλαμβάνει ορισμένες από τις πιο εμβληματικές κιθάρες που χρησιμοποίησε στην 50ετή καριέρα του, εκτίθενται από τον οίκο Christie’s, ενόψει της δημοπρασίας της 31ης Ιανουαρίου.

MILAN, ITALY – MAY 10: Mark Knopfler performs on stage at Mediolanum Forum on May 10, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Sergione Infuso/Corbis via Getty Images)

 

“Είναι μια υπέροχη συλλογή” που αποτελείται από 122 αντικείμενα και “καλύπτει ολόκληρη τη σταδιοδρομία του Μαρκ Νόπφλερ, λέει στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, Κέρι Κιν, ειδικός σύμβουλος του οίκου Christie’s για μουσικά όργανα.

Η αξία μιας κόκκινης Schecter Telecaster κιθάρας, με την οποία ο Νόπφλερ, ηχογράφησε την επιτυχία “Walk of life” και εμφανίζεται επίσης στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού, εκτιμάται από 4.600 – 7.000 ευρώ.

 

Μια κιθάρα Gibson Les Paul Standard, με την οποία ηχογραφήθηκε το “Money for nothing”, αναμένεται να πιάσει 7.000 – 9.000 ευρώ. Η μεγάλη ατραξιόν της δημοπρασίας είναι μια κιθάρα Gibson Les Paul, 1959, με την οποία ο Νόπφλερ, έπαιξε σε συναυλίες τη δεκαετία του 2.000.

Αναμένεται να δημοπρατηθεί έναντι ποσού 350.000 – 500.000 ευρώ. Είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό, vintage μουσικό όργανο, το οποίο από μόνο του, ακόμη και αν δεν συνδεόταν με τον Μαρκ Νόπφλερ – είναι εξαιρετικά πολύτιμο”, επισημαίνει η Αμίλια Γουόκερ, ειδική σύμβουλος του οίκου Christie’s για ιδιωτικές συλλογές.

Για τους θαυμαστές των Dire Straits, που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα αναμνηστικό του αγαπημένου του συγκροτήματος, αλλά έχουν περιορισμένη οικονομική δυνατότητα, στη δημοπρασία της 31ης Ιανουαρίου, θα διατεθούν επίσης αντικείμενα μικρότερης αξίας, όπως μια μπαλαλάικα, η οποία εκτιμάται μεταξύ 350 και 580 ευρώ.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background