Βιβλική η καταστροφή από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

Written by on 03/01/2020

Εκατοντάδες πυρκαγιές μαίνονται ακόμα στην Αυστραλία εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων που πνέουν με τη Νέα Νότια Ουαλία και τη Βικτόρια να βρίσκονται στο επίκεντρο μίας καταστροφής χωρίς προηγούμενο με τουλάχιστον 200 ενεργά μέτωπα.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια κινητοποίηση για να σωθεί ότι ακόμα σώζεται. Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες κλήθηκαν να εγκαταλείψουν παράκτιες κοινότητες. Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και στρατιωτικά ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχώς επιχειρήσεις διάσωσης όσων έχουν αποκλειστεί εξαιτίας των πυρκαγιών.

Δεκαοκτώ άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός θα αυξηθεί. Όλα αυτά την την στιγμή που οι προγνώσεις αναφέρουν ότι το Σαββατοκύριακο αναμένεται κύμα καύσωνα που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Το Σάββατο, μάλιστα, η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Οι ουρές σε σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα με τους ανθρώπους να αναζητούν προμήθειες είναι ατελείωτες στις περιοχές που έχουν πληγεί ενώ έχουν καταγραφεί ελλείψεις στα ράφια των καταστημάτων με κάτοικους και τουρίστες να μην γνωρίζουν πλέον τι πρέπει να κάνουν. Σαν μην έφταναν αυτά δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την ώρα που σε ορισμένες περιοχές η καταστροφική μανία της φωτιάς έχει προκαλέσει βλάβες και στα συστήματα υδροδότησης με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να μην έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Τρομάζουν οι διαδικτυακές αναφορές για τις συνέπειες 

Η κλιματική καταστροφή που συντελείτε στην Αυστραλία θα αφήσει το αποτύπωμα της πάνω σε ολόκληρο τον πλανήτη. Στο διαδίκτυο επισημαίνεται από ειδικούς πως μέχρι στιγμής οι φωτιές στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας κατέστρεψαν πάνω από δύο χιλιάδες τετραγωνικά μίλια.

Τονίζεται ότι παραμένουν εντελώς ανεξέλεγκτες από τον Σεπτέμβριο χωρίς να υπάρχει στο ορατό μέλλον τρόπος αντιμετώπισης της κατάστασης χωρίς τη βοήθεια του καιρού, ενώ έχουν ήδη χαθεί 480 εκατομμύρια ζώα και στο τέλος όλης αυτής της ιστορίας θα έχουν διπλασιαστεί οι ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για την Αυστραλία μόνο από την καύση των δέντρων.

Οργή εναντίον της κυβέρνησης 

Ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην πόλη Κομπάργκο της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ πολλοί έχασαν τα σπίτια τους έπεσε θύμα φραστικής επίθεσης από κατοίκους την οποία ωστόσο ο ίδιος χαρακτήρισε ως αναμενόμενη. Ο ίδιος και κυβέρνηση του δέχονται καταιγιστικά πυρά εξαιτίας της κωλυσιεργίας που επέδειξε αρχικά η κυβέρνησή του, ενώ επισημαίνεται πως ο ίδιος έκανε διακοπές στη Χαβάη όταν οι πυρκαγιές ήταν εκτός ελέγχου.

Δεν είναι η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία Καλιφόρνια, Αμαζόνιος και τώρα Αυστραλία η κλιματική αλλαγή είναι αληθινή και ήρθε για να δοκιμάσει τις αντοχές του πλανήτη μας. Πολιτικοί και ακτιβιστές σε ολόκληρο τον κόσμο, τοποθετούνται τις τελευταίες ώρες υπέρ της ανάγκης ανάληψης δράσης όπως η Χίλαρι Κλίντον, ο Δημοκρατικός Γερουσιαστής, Μπέρνι Σάντερς, αλλά και η Σουηδέζα έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Πηγή: parallaximag.gr


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background