Επισκευάστηκαν οι κούνιες ΑμΕΑ στο πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας

Written by on 15/11/2019

«Θύματα» βανδαλισμού είχαν πέσει το καλοκαίρι οι ειδικές κούνιες για παιδιά με αναπηρίες στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας της Αλεξανδρούπολης, οι οποίες βρέθηκαν ξεχαρβαλωμένες, ξεβιδωμένες και πεταμένες στο έδαφος. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που οι κούνιες δέχτηκαν την επίθεση ανεγκέφαλων.

Τις εν λόγω κούνιες τοποθέτησε τον Ιούλιο του 2016 ο Ροταριανός Όμιλος Αλεξανδρούπολης, ένα έργο που δε σεβάστηκαν ορισμένοι, αφού τον Αύγουστο του ίδιου έτους βρέθηκαν «κακοποιημένες» και εμφάνιζαν ήδη εκτεταμένες ζημιές.

Οι κούνιες βανδαλίστηκαν ξανά το περασμένο καλοκαίρι… Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, αυτές οι κούνιες αποτελούν το μοναδικό παιχνίδι για ΑμεΑ σε παιδική χαρά της πόλης.

Μετά από επικοινωνίες του Ροταριανού Ομίλου με τη Δημοτική Αρχή, οι κούνιες επισκευάστηκαν από το Δήμο και επανατοποθετήθηκαν πριν μερικά 24ωρα. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ροταριανός Όμιλος εξατάζει μια ακόμη σημαντική δωρεά για την πόλη η οποία θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Από πλευράς Δήμου, έχει παρθεί η απόφαση οι κούνιες να προστατευθούν και άμεσα θα υπάρξει «κλείδωμα» του σημείου με ελεγχόμενη πρόσβαση μόνο για παιδιά με αναπηρίες με τους συνοδούς τους. Οι ενδιαφερόμενοι για χρήση του παιχνιδιού θα έρχονται σε συνεννόηση με το Δήμο και θα αποκτούν μόνιμη πρόσβαση έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι δε θα μπαίνουν στο χώρο άσχετοι για να προφυλαχτούν οι κούνιες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Πηγή: evrosonline.gr


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background