Πύργος σε δάσος της Δανίας μας επιτρέπει να περπατήσουμε πάνω από τα δέντρα

Written by on 16/11/2019

Μία ώρα νότια της Κοπεγχάγης, υπάρχει ένα καλοδιατηρημένο δάσος μέσα στο οποίο έχει χτιστεί μια σπειροειδής διάβαση που ονομάζεται Gisselfeld Klosters Skove. Το να περπατήσεις στον περιστρεφόμενο αυτό διάδρομο, είναι ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος για να ξεπεράσει κανείς την υψοφοβία του, μιας και ο περίπατος πάνω σ’αυτόν, μας δίνει μια καλή εικόνα του πώς είναι να είσαι πουλί και να βλέπεις τον κόσμο από ψηλά.

Πύργος σε δάσος της Δανίας μας επιτρέπει να περπατήσουμε πάνω από τα δέντρα (φωτογραφίες)

Ο περιστρεφόμενος διάδρομος της εντυπωσιακής κατασκευής, όπως διαβάσαμε στο matadornetwork.com, συνδέεται με έναν πύργο παρατήρησης ύψους 148 ποδιών και χωρίζεται σε δύο διαδρομές: την ψηλή διαδρομή που περνάει από το παλαιότερο τμήμα του δάσους και τη χαμηλή διαδρομή που μαζί με τον πύργο βρίσκονται στις νεώτερες περιοχές.

Φωλιασμένος μέσα σε δέντρα, λίμνες, κολπίσκους και υγρότοπους, ο πύργος παρατήρησης είναι ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό δημιούργημα. Το καμπύλο πλαίσιο που είναι κοίλο στη μέση και λεπταίνει καθώς κατεβαίνει, μοιάζει με χωνί. Μια διευρυμένη βάση δημιουργεί σταθερότητα και επιτρέπει μια ευρύτερη πλατφόρμα προβολής στην κορυφή του πύργου ενώ παράλληλα, διευκολύνει τους επισκέπτες να αλληλεπιδρούν με τους γύρω τους.

Πύργος σε δάσος της Δανίας μας επιτρέπει να περπατήσουμε πάνω από τα δέντρα (φωτογραφίες)

Ο πύργος σχεδιάστηκε από την Camp Adventure, ένα πάρκο περιπέτειας στο δάσος, που προσφέρει πεζοπορία, αναρρίχηση σε δέντρα και άλλες δασικές δραστηριότητες. Σύμφωνα με τον ιστοχώρο της, ο περίπατος στον δρυμό δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία να κάνετε μια βόλτα πάνω από τις κορυφές των δέντρων και να αντικρύσετε την εκπληκτική φύση του διατηρημένου δάσους από μια άλλη οπτική γωνία. Ο περίπατος του πύργου και των δρυμών είναι μια συνεχής ράμπα που κάνει το δάσος προσβάσιμο σε όλους – ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση.

Η Camp Adventure ισχυρίζεται επίσης ότι, όταν ο καιρός είναι καλός, μπορεί κανείς να δει από ψηλά, μέχρι και μέρη του ορίζοντα της Κοπεγχάγης. Αν βρεθείτε ποτέ στην Κοπεγχάγη, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το καταπληκτικό αυτό δάσος με την σπειροειδή διάβαση. Είναι μια μοναδική εμπειρία!

Πηγή: enallaktikiagenda.gr (Γεωργία Χασάπη)


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background