Έφυγε ο θρύλος της ρέγκε Sly Dunbar

Written by on 27/01/2026

Πέθανε ο θρυλικός ντράμερ της ρέγκε Sly Dunbar

Ο τζαμαϊκανός ντράμερ Sly Dunbar, γνωστός για το θρυλικό ντουέτο του με τον μπασίστα Robbie Shakespeare, που διαμόρφωσε τον ήχο της ρέγκε, πέθανε χθες, Δευτέρα, στην Τζαμάικα σε ηλικία 73 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Το ντουέτο «Sly and Robbie» είχε συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα της μουσικής σκηνής, από τους Rolling Stones και τον Bob Dylan, έως τον Serge Gainsbourg και τη Grace Jones. Ο Keith Richards των Rolling Stones αποχαιρέτησε τον ντράμερ στο Instagram γράφοντας: «Αντίο, Sly Dunbar! Αναπαύσου εν ειρήνη!», αναρτώντας φωτογραφία του 1979 δίπλα στον μουσικό.

Η κληρονομιά των Sly and Robbie στη ρέγκε και το dancehall

Το ντουέτο Sly and Robbie, το οποίο είχε σχηματίσει μαζί με τον Ρόμπι Σέξπιρ (ο οποίος πέθανε το 2021), συνέβαλε καθοριστικά στη διεθνοποίηση της ρέγκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, συνεργαζόμενο με καλλιτέχνες όπως η Madonna και ο Bob Dylan. Ως παραγωγοί, δημιούργησαν μερικούς από τους ύμνους του dancehall στα 1990, όπως το «Murder She Wrote» των Chaka Demus & Pliers, ενώ το 1998 τιμήθηκαν με Grammy για το άλμπουμ τους «Friends».

Ο πρωθυπουργός της Τζαμάικας Andrew Holness χαρακτήρισε τον Sly Dunbar «αρχιτέκτονα του ήχου», επισημαίνοντας τη συμβολή του στη ρέγκε και το dancehall, καθώς και την τεράστια επίδρασή του στις γενιές που ακολούθησαν.


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background