Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Αναμένονται Ισχυρές Καταιγίδες και Χιονοπτώσεις

Written by on 06/04/2025

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Προβλέψεις Κακοκαιρίας για το Σαββατοκύριακο

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε το Σάββατο (05-04-2025) έχει ενημερωθεί σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία. Δεν παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις από την αρχική ανακοίνωση.

Από το απόγευμα της Κυριακής (06-04-2025) αναμένονται χειρότερες καιρικές συνθήκες με κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πυκνές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει από τη βόρεια Ελλάδα.

Α. Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες

Την Κυριακή (06-04-2025), αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, καθώς και το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο (περιοχή Λήμνου). Τη Δευτέρα (07-04-2025), φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού Πηγή: Depositphotos

Β. Τοπικές Ικανές Βροχές

Τοπικά ισχυρές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (07-04-2025) στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Γ. Πυκνές Χιονοπτώσεις

Από τη νύχτα της Κυριακής (06-04-2025) προς Δευτέρα (07-04-2025) και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης και της Μακεδονίας (σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400 μέτρων), καθώς και τοπικά στον νομό Έβρου και σε πεδινές περιοχές. Το πρωί της Δευτέρας (07-04-2025) θα χιονίσει και στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Δ. Πτώση Θερμοκρασίας και Παγετός

Από το απόγευμα της Κυριακής, η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη Μακεδονία και τη Θράκη, με βαθμιαία πτώση τη Δευτέρα και την Τρίτη στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Παγετός θα επικρατήσει στη βόρεια χώρα τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (07-04-2025) και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τρίτης και της Τετάρτης, καθώς και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Για γενικές πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του καιρού, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (oldportal.emy.gr) για τη Γενική Πρόγνωση του καιρού.

Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΒΑΡΔΙΑΣ
Ιωάννα Νικολάου


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background