Ο Σταύρος Κελέτσης: «Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, υπάρχει διαχρονικά στο πλαίσιο της οικογένειας» (βίντεο)

Written by on 25/11/2020

Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών σήμερα και ο Σταύρος Κελέτσης θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, σε όσες γυναίκες αντιμετωπίζουν τη βία, στην καθημερινότητά τους. Μάλιστα ο Βουλευτής Έβρου, ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook και βίντεο από την ομιλία του στη Βουλή, για το συγκεκριμένο θέμα, πριν από δύο μήνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σταύρου Κελέτση:

«Η 25η Νοεμβρίου, έχει οριστεί με απόφαση του ΟΗΕ, ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Δυστυχώς, το φαινόμενο αυτό σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έχει ενταθεί κατά την περίοδο της πανδημίας και του κοινωνικού περιορισμού. Βέβαια το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας δεν είναι κάτι καινούριο, αφού υπάρχει διαχρονικά στο πλαίσιο της οικογένειας.

Οφείλουμε ως Πολιτεία και κοινωνία να το αντιμετωπίσουμε ριζικά.

Αυτό μπορεί να γίνει με συγκεκριμένα μέτρα, όπως :

• Αύξηση των ξενώνων φιλοξενίας για γυναίκες θύματα έμφυλης βίας.

• Ενίσχυση των συμβουλευτικών κέντρων γυναικών ανά τη χώρα, σε υποδομές και προσωπικό.

• Κίνητρα για την επιμόρφωση και την εργασιακή αποκατάσταση γυναικών που ζούσαν σε κακοποιητικό περιβάλλον αλλά και σε συλλόγους γυναικείας επιχειρηματικότητας.

• Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας με επίκεντρο την περιφέρεια με οικονομικά, φορολογικά και εν γένει αναπτυξιακά κίνητρα.

• Αναζήτηση ευρωπαϊκών και ιδίων πόρων για προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και επαγγελματικής αποκατάστασης.

• Εστίαση στην πρωτογενή πρόληψη και εξάλειψη του φαινομένου, μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος.

  Στο χέρι μας είναι σε ένα τέτοιο ευαίσθητο και τραυματικό για μεγάλο αριθμό γυναικών θέμα, ως Πολιτεία και κοινωνία να κινηθούμε άμεσα και αποτελεσματικά».


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

Background