«Πράσινο» φως για Γυμνάσια και Λύκεια – ανοίγουν 1 Φεβρουαρίου

Written by on 22/01/2021

Μετά από αρκετές αναβολές αλλά και συζητήσεις μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και των Λοιμοξιολόγων, πάρθηκε τελικά την Παρασκευή (22/01) η απόφαση για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Οι λοιμωξιολόγοι μίλησαν και η εισήγησή τους είναι πλέον θετική στο άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.

Η σημερινή συνεδρίαση έγινε σε αρκετά θετικό κλίμα κι έτσι η επιτροπή έδωσε το «πράσινο» φως για την επιστροφή των υπόλοιπων μαθητών στα θρανία.

Οι ειδικοί ωστόσο, εισηγούνται στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, να ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια και μετά από κάποιες ημέρες να ακολουθήσουν και τα Λύκεια.

Βάσει των όσων παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς, η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα γίνει με αυστηρά μέτρα ενώ προτάθηκε σε τεστ να υποβάλλονται όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά. Η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς αλλά και εξωτερικούς χώρους, θα είναι απαραίτητη, ενώ τα αντισηπτικά θα βρίσκονται σε κάθε αίθουσα. Μέτρα θα ανακοινωθούν και τον τρόπο λειτουργίας των κοινόχρηστων χώρων, όπως οι τουαλέτες, τα κυλικεία και οι βιβλιοθήκες.


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

Background