Κλείνουν τα σχολεία – στα θρανία οι γονείς!

Written by on 28/09/2020

Σε μία περίοδο όπου τα κρούσματα του COVID-19, όλο και αυξάνονται, ο χώρος της παιδείας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος, με το κλείσιμο των σχολείων (για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες), να βρίσκεται προ των πυλών.

Με πιθανή ημερομηνία την 15η Οκτώβρη, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν ήδη ξεκινήσει μία άτυπη ενημέρωση προς τους γονείς, για τον τρόπο με τον οποίον θα κινηθούν στην περίπτωση ενός δεύτερου λουκέτου, ενώ πριν από λίγες μέρες, στάλθηκαν και e-mail, μέσω των οποίων όλοι οι εκπαιδευτικοί, καλούσαν τους γονείς σε ειδικά… σεμινάρια, για εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση.

Πιο συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄Βαθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απέστειλε e-mail σε όλους τους γονείς, ζητώντας τους να παρακολουθήσουν σεμινάριο, που αφορά στην εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση. Μάλιστα οι γονείς ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρονικό υπολογιστή, μικρόφωνο και κάμερα (για την εύκολη διαδικτυακή εκπαίδευση των παιδιών τους), γεγονός που δημιούργησε πολλές αντιδράσεις, αφού αρκετοί από αυτούς δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτή τη στιγμή μία τέτοια δαπάνη.   

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εξέλιξη αυτή προβλημάτισε γονείς και μαθητές, με το σχολικό έτος να βρίσκεται για ακόμα μία φορά στον αέρα.  


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background