Έκθεση με Σκηνές Γέννησης στην Αϊόβα των ΗΠΑ μπορεί να καταρρίψει δύο ρεκόρ Γκίνες.

Written by on 08/12/2022

Συλλογή αποτελούμενη από 2.539 Σκηνές Γέννησης που εκτίθενται αυτή την περίοδο σε τράπεζα στην Αϊόβα των ΗΠΑ μπορεί να καταρρίψει δύο ρεκόρ Γκίνες.

Η Hills Bank στην κοινότητα Ουάσινγκτον φιλοξενεί επί του παρόντος την έκθεση 2.539 διαφορετικών Σκηνών Γέννησης, μια συλλογή που ανήκει στον Μάικλ Ζαχς.

Όπως εξήγησε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, συλλέγει τις Σκηνές Γέννησης από τη δεκαετία του 1950 και προέρχονται από περισσότερες από 100 διαφορετικές χώρες. Διευκρίνισε ακόμη ότι χρειάστηκαν περίπου έξι εβδομάδες για να στηθούν όλα τα αντικείμενα της συλλογής στην τράπεζα.

«Μου αρέσει να έρχονται άνθρωποι και να κοιτάζουν τις λεπτομέρειες. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα έργα τέχνης και τα υλικά τους, κάποια είναι χειροποίητα, μερικά έχουν ιστορική σημασία», είπε ο κάτοχος της συλλογής στο δίκτυο KCRG-TV.

Ο Μάικλ Ζαχς προσπαθεί να αποσπάσει την πιστοποίηση από τον οργανισμό των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ότι η συλλογή του είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Το ρεκόρ της μεγαλύτερης συλλογής Σκηνών Γέννησης κατέχει από τον Μάρτιο του 2009 ο Αντρέα Αντριγκέτι. Οι συνολικά 1.802 Σκηνές Γέννησης που έχει συλλέξει φυλάσσονται στο Μουσείο Ονείρων και Αναμνήσεων στην πόλη Φέλτρε της Ιταλίας.

Επίσης θα επιχειρήσει να κατακτήσει το ρεκόρ της μεγαλύτερης έκθεσης με Σκηνές Γέννησης, συνολικά 2.150 που φιλοξενήθηκε στην εκκλησία Oasis στο Πεμπρόουκ Πάινς, στη Φλόριντα των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2010.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background