Έτοιμο το «Δέντρο των Δέντρων» για το Ιωβηλαίο της Ελισάβετ.

Written by on 03/06/2022

Έίναι έτοιμο το «Δέντρο των Δέντρων» για το Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ολοκληρώθηκε έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ το γλυπτό του Heatherwick Studio. Περιέχει 350 δέντρα και είναι έτοιμο για τον εορτασμό του Ιωβηλαίου της Ελισάβετ της Αγγλίας.

Με σχήμα ενός γιγαντιαίου δέντρου, το ύψους 21 μέτρων γλυπτό σχεδιάστηκε για να τραβήξει την προσοχή σε μια καμπάνια δενδροφύτευσης.

Μάλιστα, σηματοδοτώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ.

Στα από χάλυβα κλαδιά του στηρίζονται 350 ζωντανά δέντρα, τα οποία δίνουν το όνομα στο έργο: «Tree of Trees». Γύρω από την κεντρική χαλύβδινη δομή του γλυπτού, χαλύβδινοι σωλήνες περιστρέφονται και εκτείνονται προς τα έξω για να σχηματίσουν τα «κλαδιά».

Στα «κλαδιά», μέσα σε αλουμινένια δοχεία, 350 διαφορετικά είδη δέντρων που απαντιούνται σε όλη τη Βρετανία.

Μετά το πέρας των εορτασμών, θα αποσυναρμολογήσουν το «Δέντρο των Δέντρων» και τα δέντρα θα αποθηκευτούν πριν δωρηθούν σε κοινότητες σε όλη τη χώρα για να φυτευτούν τον Οκτώβριο.

Το πρόγραμμα δενδροφύτευσης στο οποίο το γλυπτό στοχεύει να τραβήξει την προσοχή των Βρετανών ακούει στο όνομα «Queen’s Green Canopy»· Από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα έχουν, στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, φυτευτεί πάνω από ένα εκατομμύριο δέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background