Σταύρος Κελέτσης : «Το Μεταναστευτικό αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι όπλο στα χέρια αυταρχικών ηγετών!»

Written by on 02/03/2022

Την ανάγκη συντονισμού και κοινής δράσης όλων των Ευρωπαϊκών χωρών στο μεταναστευτικό και την καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης παρανόμων μεταναστών, τόνισε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Κελέτσης στην παρέμβασή του κατά την 10η συνεδρίαση της Μικτής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Europol, που διοργάνωσε η Γαλλική Προεδρία στις 28/2/2022 όπου συμμετείχε, εκπροσωπώντας μαζί με τον συνάδελφό του κ. Κώστα Καραγκούνη το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ειδικότερα η τοποθέτηση του  Βουλευτή Έβρου έχει ως εξής:

«Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι βουλευτές και Ευρωβουλευτές η εισβολή στην Ουκρανία και ο πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη και όλοι καταδικάζουμε, ανέδειξε για μια ακόμη φορά τις αδυναμίες της ΕΕ. Ως Ένωση ξεκινάμε με τις καλύτερες προθέσεις και διακηρύξεις, όμως στην πράξη είμαστε ένας πλαδαρός και αδύναμος οργανισμός στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Άμυνας και Ασφάλειας.

Τις αδυναμίες αυτές τις έχουμε προ πολλού διαπιστώσει και στα θέματα της μετανάστευσης όπου δεν έχουμε καταφέρει να συμφωνήσουμε μέχρι τώρα σε μια ενιαία γραμμή και να δείξουμε την αρμόζουσα αποφασιστικότητα. Απόδειξη το γεγονός ότι συζητάμε για τόσο χρόνο χωρίς να έχουμε καταφέρει να καταλήξουμε στο νέο σύμφωνο μετανάστευσης.

Πρέπει όλες οι χώρες της Ένωσης να κατανοήσουν ότι η εργαλειοποίηση του θέματος αυτού από αυταρχικούς ηγέτες όπως ο Ερντογάν, είναι όπλο στον υβριδικό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά το σύνολο της Ευρώπης. Μπορεί να ξεκίνησε από την Ελλάδα τον Μάρτιο του ‘20 και αργότερα επεκτάθηκε στα σύνορα με την Πολωνία και την Λιθουανία αφορά όμως όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Γι’ αυτό πρέπει να πορευτούμε συλλογικά, με κατανόηση και με αλληλεγγύη μεταξύ μας αλλά και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background