Η Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας αμειβόταν με το 10% του μισθού του συμπρωταγωνιστή της στο Μπόλιγουντ

Written by on 09/12/2022

Η ηθοποιός Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας δήλωσε στο BBC 100 Women ότι έλαβε ίση αμοιβή με άνδρα συμπρωταγωνιστή της για πρώτη φορά στην 22χρονη καριέρα της για τον ρόλο της στην επερχόμενη αμερικανική κατασκοπευτική σειρά Citadel.

Η ηθοποιός, με τεράστια επιτυχία στην Ινδία και συμμετοχή σε περισσότερες από 60 ταινίες του Μπόλιγουντ, πριν από περίπου μία δεκαετία μετακόμισε στο Χόλιγουντ και είναι μία από τις λίγες Ινδές ηθοποιούς με καριέρα στη βιομηχανία του θεάματος στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η ηθοποιός, παραγωγός και επιχειρηματίας αποκάλυψε ότι ακόμη και όταν ήταν διάσημη στην Ινδία, κέρδιζε μόνο το 10% του μισθού του συμπρωταγωνιστή της.

«Ποτέ δεν υπήρχε ισότητα αμοιβών στο Μπόλιγουντ. Το χάσμα στις αμοιβές είναι μεγάλο, ουσιαστικά μεγάλο. Και τόσες πολλές γυναίκες εξακολουθούν να είναι αντιμέτωπες με αυτό», ανέφερε στη συνέντευξή της στο BBC.

Throwback Thursday: When Priyanka Chopra revealed what she would do if her  husband cheated on her

«Η γενιά των γυναικών ηθοποιών, στην οποία ανήκω, ζήτησε ίσες αμοιβές. Ζητήσαμε, αλλά δεν τις πήραμε», τόνισε.

Η Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας, η οποία συμπεριελήφθη στη λίστα των 100 γυναικών του BBC για το 2022, εξιστόρησε πώς ως νεαρή ηθοποιός στην ινδική κινηματογραφική βιομηχανία αποδέχθηκε τη βαθιά ριζωμένη πατριαρχία ως «φυσιολογική».

«Θεωρούσα ότι ήταν απολύτως φυσιολογικό να κάθομαι επί ώρες στο πλατό, ενώ ο συμπρωταγωνιστής μου αποφάσιζε να εμφανίζεται στο πλατό όταν γίνονταν γυρίσματα», σημείωσε.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της ετήσιας λίστας του BBC με τις 100 γυναίκες που εμπνέουν και ασκούν επιρροή.

Στη λίστα, εφέτος, έχουν συμπεριληφθεί το παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο Μπίλι Άιλις, η σύζυγος του Προέδρου της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, η ηθοποιός Σέλμα Μπλερ, η Ιρανή ορειβάτισσα Ελνάζ Ρεκάμπι και η συγγραφέας από τη Γκάνα Νανά Ντάρκοα Σεκιάμα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background