Μήνυμα του Μάθιου ΜακΚόναχι για το μακελειό στο Τέξας.

Written by on 26/05/2022

Ο Aμερικανός ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι (Matthew McConaughey) πήρε θέση για το νέο μακελειό.

Ο Aμερικανός ηθοποιός Μάθιου ΜακΚόναχι (Matthew McConaughey) πήρε θέση για το νέο μακελειό. Χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ένοπλη βία ως μια «επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε».

Αλλωστε αυτή, είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε 21 νεκρούς. Μάλιστα,μέσα στις αίθουσες ενός σχολείου στην πολιτεία του Τέξας.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, σημειώθηκε ένας ακόμη πυροβολισμός. Αυτή τη φορά στη γενέτειρά μου, στο Ουβάλντε του Τέξας», έγραψε ο Μάθιου ΜακΚόναχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Για άλλη μια φορά, αποδείξαμε με τραγικό τρόπο ότι αποτύχαμε να είμαστε υπεύθυνοι. Κυρίως για τα δικαιώματα που μας παρέχουν οι ελευθερίες μας.

Κάθε Αμερικανός πρέπει κοιτάξει τον καθρέφτη και να αναρωτηθεί. Τι είναι αυτό που πραγματικά εκτιμούμε; Πώς επιδιορθώνουμε το πρόβλημα;

Ποιες μικρές θυσίες μπορεί να κάνει ο καθένας σήμερα, για να διατηρήσουμε ένα υγιέστερο και ασφαλέστερο έθνος, κράτος και γειτονιά αύριο;

Δεν μπορούμε να βρούμε δικαιολογίες. Η ακόμη να δεχτούμε αυτές τις τραγικές πραγματικότητες ως status quo», ανέφερε στο μήνυμα του.

Σημειωτέον ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός πέρασε τα πρώτα 12 χρόνια της ζωής του στο Ουβάλντε. Το οποίο βρίσκεται περίπου 80 μίλια δυτικά του Σαν Αντόνιο όπου σημειώθηκε η επίθεση. Αυτουργός ήταν ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητής λυκείου.

Στην συνέχεια κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να «επαναδιαπραγματευτούν τα θέλω από τις ανάγκες». Προσθέσε λέγοντας ότι «πρέπει να αναδιατάξουμε τις αξίες μας.

Να βρούμε ένα κοινό έδαφος πάνω από αυτήν την καταστροφική αμερικανική πραγματικότητα».

«Πρόκειται για μια επιδημία που μπορούμε να ελέγξουμε. Σε όποια πλευρά και αν σταθούμε, όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Πρέπει να τα πάμε καλύτερα. Πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Κανένας γονέας να μην ζήσει όσα βιώνουν οι γονείς στο Ουβάλντε αλλά και οι άλλοι γονείς (των άλλων επιθέσεων). Εκείνους που άφησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο σχολείο. Χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν ότι σήμερα ήταν το τελευταίο αντίο» σημείωσε ο ηθοποιός.

«Καμία λέξη δεν μπορεί να γιατρέψει την απώλεια σας. Αν οι προσευχές μπορούν να σας δίνουν παρηγοριά, θα τις συνεχίσουμε».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background