Μάσκες παλαιστών lucha libre διακοσμούν φιάλες Tequila

Written by on 14/04/2021

Οι περίπλοκες μάσκες που φορούν οι Μεξικανοί παλαιστές στη lucha libre (ελεύθερη πάλη) ενέπνευσαν τον με έδρα το Λονδίνο ντιζάινερ Anton Burmistrov για να σχεδιάσει τις ετικέτες των φιαλών γνωστής φίρμας τεκίλας.

Οι καινούργιες ετικέτες έχουν ως κύριο διακοσμητικό μια μάσκα, με τυπογραφικά στοιχεία και περίτεχνες φιοριτούρες γύρω.


Η lucha libre είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής στο Μεξικό πάλη με πλούσια παράδοση.

Όλοι οι αγώνες βασίζονται στην αιώνια πάλη ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού, που εκπροσωπούνται από δύο ομάδες παλαιστών: τους «tecnicos», ευγενείς πολεμιστές και ήρωες και τους «rudos», τους διαβόητους κακούς του αγωνίσματος, τους τσαμπουκαλήδες κι αυτούς που δεν ακολουθούν τους κανόνες.


Στο ντιζάιν του, ο Burmistrov προσπάθησε να αιχμαλωτίσει την ουσία της lucha libre.

Στις ετικέτες των φιαλών της φίρμας «Rudo and Tecnico» η μάσκα είναι το επίκεντρο, περιτριγυρισμένη από στοιχεία που αναδεικνύουν την πολιτιστική παράδοση της lucha libre.

Η τεκίλα είναι εμφιαλωμένη σε φιάλη από ημι-χειροποίητο μεξικανικό ανακυκλωμένο γυαλί, τα ξύλινα πώματα φέρουν το σχέδιο μιας μάσκας, ενώ στην εκτύπωση των ετικετών χρησιμοποιείται χρυσό φινίρισμα.


Το χρώμα των ετικετών δηλώνει τον χρόνο παλαίωσης του ποτού που περιέχει η φιάλη, όπως πχ, απαλά χρώματα για την Blanco, μιας και έχει τον μικρότερο χρόνο παλαίωσης και πιο σκούρα χρώματα και χρυσό μελάνι για την Anejo για να ταιριάζουν με το χρώμα του ποτού που θυμίζει κεχριμπάρι.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας σε Facebook και Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Ελλάδα αλλά και το κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα νέα ΕΔΩ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background