Νέο ντοκιμαντέρ για τον πρωτοπόρο της τζαζ Λούις Άρμστρονγκ.

Written by on 02/11/2022

Η βιογραφική ταινία  ρίχνει φως στους κινδύνους που αντιμετώπιζαν οι Αφροαμερικανοί διασκεδαστές της εποχής και εξερευνά την εμπειρία του Άρμστρονγκ.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ αναμένεται να κυκλοφορήσει για τη ζωή του πρωτοπόρου της τζαζ, Λούις Άρμστρονγκ. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Louis Armstrong’s Black & Blues», βασίζεται κυρίως σε αρχειακό υλικό, ηχογραφήσεις στο σπίτι και προσωπικές επιστολές, ενώ ο ράπερ Nas δανείζει τη φωνή του στην αφήγηση.

Η βιογραφική ταινία ρίχνει φως στους κινδύνους που αντιμετώπιζαν οι Αφροαμερικανοί διασκεδαστές της εποχής και εξερευνά την εμπειρία του Άρμστρονγκ, ως μαύρου Αμερικανού μουσικού που γαλουχήθηκε τον 20ο αιώνα.

Ο Σάσα Τζένκινς, που ειδικεύεται στο hip-hop και τη rap, είναι ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ. Όπως έχει αποκαλυφθεί νωρίτερα στη ζωή του, ο Τζένκινς δεν έβλεπε τον Άρμστρονγκ ως σύμβολο των πολιτικών δικαιωμάτων.

«Το αφήγημα ήταν ότι αυτός ο τύπος είναι πουλημένος, χαμογελάει πάντα στον λευκό άνδρα» ανέφερε ο Τζένκινς στο Realscreen. «Αλλά μαθαίνεις όλα αυτά τα πράγματα… ότι έκανε κράτηση σε αυτά τα φανταχτερά ξενοδοχεία που δεν εξυπηρετούσαν, ούτε δέχονταν μαύρους και έλεγε: “Αν δεν μπορώ να μείνω, δεν θα παίξω”. Αυτός είναι ακτιβισμός, αυτό είναι αλλαγή».

Η περιοδεία του Αμερικανού μουσικού της τζαζ και οι τεταμένες σχέσεις με τον μάνατζέρ του, λευκό γκάγκστερ Τζόνι Κόλινς, είναι ένα από τα πολλά κομβικά γεγονότα που προβάλλονται στο «Louis Armstrong’s Black & Blues», που θα κυκλοφορήσει στο Apple TV+.

Το ντοκιμαντέρ φέρει τον τίτλο της διασκευής του Άρμστρονγκ στο «Black and Blue» του Φατς Ουάλερ, το οποίο «έχει ονομαστεί το πρώτο πραγματικό τραγούδι διαμαρτυρίας της αμερικανικής μουσικής ενάντια στη φυλετική ανισότητα» σύμφωνα με άρθρο του Πριντό στην εφημερίδα «The Guardian» το 2020.

Δείτε το τρέιλερ 

ΠΗΓΗ:ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background