Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο παραλίγο να χάσει τον ρόλο του στον «Τιτανικό» στην πρώτη οντισιόν.

Written by on 23/11/2022

Ο Τζέιμς Κάμερον αποκάλυψε πως η συμπεριφορά του ηθοποιού παραλίγο να του στερήσει τον ρόλο του Τζακ Ντόσον.

Ο ρόλος του Τζακ Ντόσον στην ταινία «Τιτανικός» ήταν εκείνος που ουσιαστικά, έκανε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο τον απόλυτο «σταρ» του Χόλιγουντ το 1997.

Ωστόσο, σήμερα ο σκηνοθέτης της ταινίας, Τζέιμς Κάμερον αποκαλύπτει πως ο ηθοποιός παραλίγο να τον χάσει μέσα από τα χέρια του στην οντισιόν.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο GQ, η Κέιτ Γουίνσλετ είχε επιλεχθεί εξ αρχής για τον ρόλο της Ρόουζ Ντε Γουίτ Μπουκάτερ. Δεν ίσχυε το ίδιο όμως, για τον 22χρονο τότε, Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

«Ο Λίο γοήτευσε τους πάντες, όταν μπήκε στο σετ, συμπεριλαμβανομένου και εμένα. Οπότε, του είπα “ας δούμε πώς θα είναι η χημεία σου με την Κέιτ”», εξηγεί ο σκηνοθέτης.

Ο ηθοποιός όμως, θεώρησε πως αυτό σήμαινε ότι θα συναντιούνταν ξανά κάποια στιγμή για να τους δει μαζί ο Κάμερον. Ο σκηνοθέτης από την άλλη, από την πρώτη κιόλας στιγμή ήθελε να ηχογραφήσουν οι δύο πρωταγωνιστές μαζί τις πρώτες δύο σκηνές των ρόλων τους.

«Εκείνη την ώρα, μου λέει “εννοείς να διαβάσω;” και του απαντάω “ναι”. Τότε μου σφίγγει το χέρι και μου λέει “ω, δεν διαβάζω, ευχαριστώ που πέρασα”», υποστηρίζει ο Τζέιμς Κάμερον.

«Μετά επέμεινα και μου λέει “περίμενε, μου λες πως αν δεν διαβάσω, δεν καταλαβαίνω τον ρόλο;” και του απαντάω “ω ναι. Αυτή είναι μια σπουδαία ταινία που θα πάρει δύο χρόνια από τη ζωή μου. Οπότε, δεν θα τα καταφέρω αν πάρω μια λάθος απόφαση στο κάστινγκ. Οπότε ή διαβάζεις ή δεν θα πάρεις μέρος”», συνεχίζει ο σκηνοθέτης.

titanis

Σύμφωνα με τον ίδιο, με μεγάλη του δυσαρέσκεια ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δέχτηκε τελικά να διαβάσει τα λόγια του, όμως πίσω από κάθε του φράση είχε μεγάλη αρνητικότητα.

«Κάθε στιγμή της ύπαρξής του εκείνη την ώρα, ήταν γεμάτη αρνητικότητα. Μέχρι που νευρίασα και του είπα “οκ, τώρα θέλω δράση” και ξαφνικά, μεταμορφώθηκε στον Τζακ. Η Κέιτ πήρε κι εκείνη μπρος και έπαιξαν τελικά, ολόκληρη τη σκηνή. Οπότε είπα “οκ, αυτός είναι ο τύπος”», καταλήγει ο Τζέιμς Κάμερον.

ΠΗΓΗ:ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background