2,8 εκ ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Α.

Written by on 06/04/2021

Επιχορήγηση 2,8 εκ ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Α.»

Την επιχορήγηση της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης με ποσό 2,8 εκ ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψής και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες, αποφάσισε ο αναπληρωτής γπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Η χρηματοδότηση της επιχείρησης Θα γίνει απολογιστικά, σύμφωνα με την πρόοδο των έργων και η ισχύς της χρηματοδότησης έχει διάρκεια 24 μηνών.

Υπενθυμίζεται πως τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στις υποδομές της ΔΕΥΑΑ, τις οποίες είχαν την δυνατότητα να διαπιστώσουν από κοντά, τόσο ο ίδιος ο κ. Πέτσας, όσο και ο ΕΕ του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, κατά τη διάρκεια επισκέψεών τους στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και στις πληγείσες περιοχές.

Επιπλέον, είχε προηγηθεί και σχεπκή συνάντηση του Δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με τον αναπληρωτή υπουργού στην Αθήνα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΑ προκλήθηκε από τη Θραύση του αγωγού μεταφοράς του νερού από το φράγμα προς τα διυλιστήρια, σε δύο σημεία.

Εξάλλου, λόγω αυτής της ζημιάς, το δίκτυο της πόλης της Αλεξανδρούπολης υδροδοτείται από γεωτρήσεις.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να αυξηθεί η σκληρότητα του νερού του δικτύου και να αλλάξει η γεύση του, κάτι που έχουν διαπιστώσει οι πολίτες καταθέτοντας τα παράπονα τους προς τη ΔΕΥΑΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πάγιες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, αυξήθηκε η δοσολογία απολυμαντικού μέσου (υποχλωριώεδες νάτριο) , που , όπως έχει τονίσει η επιχείρηση, παραμένει πάντα στα επιτρεπά όρια.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται καθημερινές δειγματοληψίες από το εργαστήριο της ΔΕΥΑΑ, ενώ έχουν σταλεί και δείγματα στο συνεργαζόμενο εργαστήριο Της 1ατρικής σχολής του ΔΠΘ.

Όλα τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι το νερό του δικτύου της Αλεξανδρούπολης είναι ασφαλές και όλες οι μικροβιολογικοί και χημικοί παράμετροι είναι εντός των ορίων της νομοθεσίας.

Απλώς, οι καταναλωτές Θα χρειαστεί να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες κάτι για το οποίο, μετά τη χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ, έχει ανοίξει , πλέον , ο δρόμος .


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

Background