Επίσκεψη Προέδρου Δημοκρατίας στο Ε.Π. Δάσους Δαδιάς Λευκίμης.

Written by on 21/05/2021


Το περασμένο Σάββατο 15 Μαΐου, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου είχε την τιμή να υποδεχθεί στις εγκαταστάσεις του την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Σακελλαροπούλου.


Την Πρόεδρο υποδέχτηκαν η Συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης και η Υπεύθυνη Διαχείρισης και Προστασίας Περιβάλλοντος, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου, του Βουλευτή Χ. Δεμερτζόπουλου, του Πρόεδρου της Τοπικής Κοινότητας Δαδιάς και των εκπροσώπων του Αθλητικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Ακρίτας Δαδιάς.


Κατά την επίσκεψή της, η Πρόεδρος ενημερώθηκε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης για τη μεγάλη σημασία της προστατευόμενης περιοχής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς και για τις δράσεις που υλοποιούνται με στόχο τη διαφύλαξη των πολύτιμων στοιχείων που τη χαρακτηρίζουν.


Στη συνέχεια, η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στη νέα, ανακαινισμένη, διαδραστική έκθεση του Κέντρου Ενημέρωσης, όπου πληροφορήθηκε για την υψηλή οικολογική αξία του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου και το ρόλο του ανθρώπου στη διαμόρφωση της μοναδικότητας που το διέπει.

Επίσης ενημερώθηκε για τον εντυπωσιακό αριθμό αρπακτικών πουλιών που απαντάται στην περιοχή, την μεγάλη σημασία του Εθνικού Πάρκου για πολλά είδη, καθώς και για τις απειλές που αντιμετωπίζουν πολλά από αυτά.


Στο τέλος της επίσκεψής της, η Πρόεδρος έλαβε από το Φορέα Διαχείρισης, ως αναμνηστικό δώρο, το βιβλίο «Άνθρωποι, Τοπία και Καρτάλια στο Δάσος της Δαδιάς» του Γ. Κατσαδωράκη, στο οποίο παρουσιάζεται αναλυτικά η ιστορία του Δάσους της Δαδιάς, και προσκλήθηκε να επαναλάβει την επίσκεψή της στο μέλλον, ώστε να έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί και το παρατηρητήριο των αρπακτικών πουλιών και να απολαύσει τη θέα των γυπών.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background