Η Ashley Peldon έχει ένα από τα πιο περίεργα επαγγέλματα στο Χόλυγουντ.

Written by on 27/06/2022

Η Ashley Peldon είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης κραυγών που ξοδεύει ώρες κυριολεκτικά, ουρλιάζοντας σε μικρόφωνα υψηλής πιστότητας για να ηχογραφήσει διάφορους τύπους κραυγών για ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς οι σταρ του Χόλιγουντ καταφέρνουν να ουρλιάζουν στις ταινίες τόσο άψογα; Δεν είναι εύκολο να το πετύχεις αν το σκεφτείς, και η πραγματικότητα είναι ότι …δεν το κάνουν.

Ακριβώς όπως οι κασκαντέρ αντικαθιστούν τους περισσότερους ηθοποιούς για επικίνδυνες σκηνές, έτσι και οι καλλιτέχνες δεν ουρλιάζουν σε σκηνές που θα μπορούσαν να βλάψουν προσωρινά ή μόνιμα τη φωνή τους. Υπάρχουν άλλοι για αυτό.

Η Ashley Peldon είναι ένας τέτοιος καλλιτέχνης κραυγών. Mπορεί φυσικά να παράγει μια ποικιλία από κραυγές που καταγράφονται και χρησιμοποιούνται σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

“Είμαστε σαν κασκαντέρ. Kάνουμε τα σκληρά πράγματα που θα μπορούσαν να βλάψουν τη φωνή ενός ηθοποιού ή να είναι εκτός εμβέλεια”, έγραψε πρόσφατα η Ashley στον Guardian. “Ως καλλιτέχνης της κραυγής, πρέπει να γνωρίζετε τις λεπτές διαφορές μεταξύ των κραυγών και να καθορίσετε εάν θα πρέπει να κορυφωθούν σε ορισμένα σημεία ή να παραμείνουν σταθερές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.”

Το ταλέντο της Ashley στο να ουρλιάζει ανακαλύφθηκε σε νεαρή ηλικία. H ικανότητά της φυσικά έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να πάρει τους πρώτους της κινηματογραφικούς ρόλους.

Σε ηλικία 7 ετών, πήρε έναν ρόλο στο Child of Anger, το οποίο έλεγε την αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού που είχε υποστεί σοβαρή κακοποίηση ως παιδί. Περιλάμβανε μεγάλες σκηνές με φωνές και κραυγές. Κοιτάζοντας πίσω, η Ashley νιώθει ότι ήταν το Child of Anger που διαμόρφωσε την καριέρα της.

Όταν έφτασε στα 20 της, η Άσλεϊ Πέλντον είχε κάνει πάνω από 40 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Ωστόσο, αναζητούσε ήδη μια ήσυχη ζωή, οπότε μεταπήδησε στο επάγγελμα του scream artist.

ΠΗΓΗ:PINK.GR

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background