Παλαιοντολόγοι βρήκαν τον «Δράκο του Θανάτου»,86 εκατομμυρίων χρονών.

Written by on 25/05/2022

Παλαιοντολόγοι βρήκαν τον «Δράκο του Θανάτου». Εναν τεράστιο πτερόσαυρο που έζησε πριν από 86 εκατομμύρια χρόνια

Αργεντινοί ερευνητές ανακάλυψαν ένα νέο είδος ιπτάμενου ερπετού,στο οποίο δόθηκε η ονομασία «Ο Δράκος του Θανάτου». Το ερπετό έζησε πριν από 86 εκατομμύρια χρόνια, μαζί με τους δεινόσαυρους. Οπως αναφέρετε, το γιγαντόσωμο αρπακτικό είχε μήκος όσο ένα μεγάλο λεωφορείο.

Το νέο είδος του προϊστορικού ιπτάμενου ερπετού ή πτερόσαυρου είχε μήκος περίπου 9 μέτρων. Οι ερευνητές ανακάλυψαν απολιθώματά του στα βουνά των Άνδεων, στην επαρχία Μεντόσα της δυτικής Αργεντινής. Μάλιστα, οι βράχοι που έκρυβαν τα απολιθώματα χρονολογούνται πριν από 86 εκατομμύρια χρόνια, κατά την Κρητιδική περίοδο.

Ο υπολογισμός αυτός σημαίνει ότι τα τρομακτικά ιπτάμενα ερπετά έζησαν τουλάχιστον 20 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ενώ η πρόσκρουση αστεροειδή στη σημερινή χερσόνησο Γιουκατάν, που εξαφάνισε περίπου τα 3/4 της ζωής στον πλανήτη μας, εξαφάνισε και αυτά.

Ο επικεφαλής της αποστολής Λεονάρντο Ορτίθ δήλωσε ότι τα πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά του απολιθώματος κατέστησαν απαραίτητο να δοθεί μια νέα ονομασία.Η ονομασία δώθηκε με τον συνδυασμό των ελληνικών λέξεων «Δράκος» και «Θάνατος».

«Φάνηκε κατάλληλο να το ονομάσουμε έτσι», είπε ο Ορτίθ. «Είναι ο Δράκος του Θανάτου».

Το ερπετό θα ήταν πιθανότατα ένα τρομακτικό θέαμα στους αιθέρες. Οι ερευνητές δημοσίευσαν στην επιστημονική επιθεώρηση «Cretaceous Research», ότι τα τεράστια οστά κατατάσσουν το νέο είδος ως τον μεγαλύτερο πτερόσαυρο που έχει ανακαλυφθεί στη Νότια Αμερική.Ενώ ταυτόχρονα και έναν από τους μεγαλύτερους σε όλον τον κόσμο.

«Δεν έχουμε αρχείο για κανέναν στενό συγγενή του.Εστω και με μια ελαφρά τροποποιημένη σωματοδομή με αυτό το θηρίο», δήλωσε ο Ορτίθ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background