Οι Waiting For Smith έγραψαν ένα τραγούδι για την Ελλάδα

Written by on 13/10/2019

Οι Βρετανοί Waiting For Smith μας συστήνονται με όμορφες indie ποπ ροκ μελωδίες και το τραγούδι «Peace In Greece»

Μας έρχονται από το Οξφορντσάιρ της νοτιοανατολικής Αγγλίας και είναι το προσωπικό «δημιουργικό όχημα» του νεαρού τραγουδοποιού Harry Lloyd (με πατέρα τον τηλεοπτικό παραγωγό John Lloyd, βλέπε «Blackadder» και «The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy», κάτι που έμαθα αργότερα), με διάφορους μουσικούς να τον συνοδεύουν στις ηχογραφήσεις και στις ζωντανές εμφανίσεις. Ζωντανές εμφανίσεις όπως αυτή στο φημισμένο Latitude Festival της Αγγλίας φέτος το καλοκαίρι ήταν ικανές να στρέψουν τα βλέμματα πολλών πάνω τους. Κάτι που έγινε για τους Waiting For Smith και τα πράγματα μέσα στο 2019 πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο.

Με αναφορές στους μεγάλους ποπ και ροκ τραγουδοποιούς και μπάντες της δεκαετίας του ’70 και ’80 (J.J. Cale, Billy Joel, Dire Straits) και με το ντεμπούτο άλμπουμ τους να κυκλοφορεί σύντομα, οι Waiting For Smith είναι μία νέα μπάντα που μετράει κάτι λιγότερο από δύο χρόνια ζωής και αξίζει να την ανακαλύψει κάποιος. 

O Harry Lloyd από τους Waiting For Smith, σε συνέντευξή του στην Athens Voice αναφέρει για τους στίχους στο κομμάτι «PeaceInGreece»:
“Κάτι που ίσως δεν ξέρεις για εμένα. Πριν μερικά χρόνια, είχα ένα ατύχημα κάνοντας σκι. Έσπασα τη μέση μου και για σχεδόν πέντε λεπτά ήμουν νεκρός. Με τους στίχους του τραγουδιού έρχομαι αντιμέτωπος με το θάνατο και την αναγέννησή μου και με το γεγονός πως όταν πέθανα, στη συνέχεια επέστρεψα σαν νέος άνθρωπος. Η Ελλάδα ήταν ένα μέρος που με βοήθησε να αναρρώσω και να βρω νέο πνεύμα. Έρχομαι συνέχεια στην Ελλάδα, ένα μέρος που σου βγάζει μία ειρηνική νοσταλγία. Το σημείο με τους Αλβανούς στους στίχους είναι η ιδέα που είχα πως οι Αλβανοί ίσως κοίταγαν από τη δική τους μεριά τις ακτές της Κέρκυρας όπου καθόμουν εγώ, σκεπτόμενοι πως αν πηγαίναμε σε αυτή την ακτή, όλα μας τα προβλήματα θα λύνονταν”.

Πηγή: athensvoice.gr


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background