Η Sia στο φάσμα του αυτισμού

Written by on 31/05/2023

Η Sia αποκάλυψε πως βρίσκεται στα φάσμα του αυτισμού, δύο χρόνια μετά το σκηνοθετικό της ντεμπούτο, για το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη με σημαντικές αντιδράσεις για “προβληματική και παραπλανητική” απεικόνιση του αυτισμού.

Στην ταινία με τίτλο “Music“, πρωταγωνίστησε η Μάντι Ζίνγκλερ, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει στα περισσότερα βίντεο κλιπ της τραγουδίστριας, ως ένα νεαρό κορίτσι στο φάσμα του αυτισμού.

Μετά το ντεμπούτο της το 2021, η ταινία δέχθηκε σφοδρή κριτική με τον ΄Ανταμ Γουάϊτ της εφημερίδας The Independent να γράφει στην κριτική του με ένα αστέρι ότι “χρησιμοποιεί τον αυτισμό σαν να είναι αφίσα που αναγράφει: “Ζήσε, γέλα, αγάπησε”.

Κατά τη διάρκεια εμφάνισής της σε επεισόδιο του “Rob has a podcast”,  η τραγουδίστρια από την Αυστραλία αποκάλυψε: “Είμαι στο φάσμα και είμαι σε αποκατάσταση και τέλος πάντων, υπάρχουν πολλά πράγματα“.

Σύμφωνα με το People η Sia είπε: “Για 45 χρόνια έλεγα: Πρέπει να πάω να φορέσω το ανθρώπινο κοστούμι μου. Και μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έγινα πλήρως, πλήρως ο εαυτός μου”.

Η Sia έχει μιλήσει στο παρελθόν δημόσια για τις μάχες της και τον χρόνο που πέρασε στην απεξάρτηση λόγω εθισμού στο αλκοόλ. Αυτή είναι η πρώτη φορά που παραδέχεται πως ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

“Κανείς δεν μπορεί ποτέ να σε γνωρίσει και να σε αγαπήσει όταν είσαι γεμάτος μυστικά και ζεις με ντροπή”, είπε σημειώνοντας ότι ένιωσε ανακούφιση όταν “έμαθε ποια νευροατυπικότητα μπορεί να έχει ή όχι”.

Η ταινία “Music“αντιμετώπισε αντίποινα από την κοινότητα του αυτισμού, επειδή επιλέχτηκε η νευροτυπική Μάντι, χορεύτρια, ηθοποιός, συγγραφέας και μοντέλο να υποδυθεί νευροαποκλίνοντα χαρακτήρα και μάλιστα περισσότερα από 60.000 άτομα υπέγραψαν αίτημα απαγόρεψης της διανομής της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα μουσικά νέα ΕΔΩ

 

Tagged as

Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background