Ο Νικ Κέιβ δίνει συμβουλές σε επίδοξο τραγουδιστή

Written by on 22/11/2023

Ο Νικ Κέιβ απάντησε σε έναν επίδοξο έφηβο τραγουδιστή, που αναζητούσε συμβουλές για το θέμα της αυτοπεποίθησης.

Ο 17χρονος Εουτζένιο από τη Ρώμη της Ιταλίας, αναφέρθηκε στην έλλειψη εμπιστοσύνης, όσον αφορά την ικανότητά του στο τραγούδι για το επερχόμενο EP της μπάντας του και ρώτησε τον τραγουδιστή των Bad Seeds στο blog του Red Hand Files, αν θα έπρεπε να περιμένει μέχρι να δημιουργήσει κάτι για το οποίο είναι 100% περήφανος ή απλώς να ηχογραφήσει και να κυκλοφορήσει αυτά που έχει ήδη.

“Δεν ξέρω αν θέλω να ηχογραφήσω και να δημοσιεύσω ένα EP στο οποίο συνεργάσστηκα με ένα συγκρότημα με κάποιους φίλους μου και για το οποίο είμαι πολύ περήφανος για το ορχηστρικό μέρος”, ανέφερε στο μήνυμά του ο θαυμαστής. “Αλλά ξέρω ότι το τραγούδι μου θα μπορούσε να είναι καλύτερο και ότι θα μπορούσα περιμένω λίγο ακόμη για να δημιουργήσω κάτι για το οποίο είμαι 100% περήφανος, αλλά και πάλι δεν θέλω να περιμένω άλλο, γιατί έχουμε την ευκαιρία να ηχογραφήσουμε σε ένα υπέροχο στούντιο και δεν θέλω να επιβραδύνω την διαδικασία. Τι πρέπει να κάνω”; συμπλήρωσε.

Ο Νικ Κέιβ εξήγησε, ότι έγινε τραγουδιστής, όχι επειδή ήταν ταλαντούχος και αποκάλυψε ότι τον αποκαλούσαν συχνά “μη μουσικό” στην ομάδα των φίλων του, “αλλά επειδή είχε την επιμονή να στέκεται μπροστά σε κόσμο, με ανεμελιά και μαγκιά”. “Τραγουδούσα, τραγουδούσα και τραγουδούσα ι άλλο, γιατί ήξερα ότι αυτό έκαναν οι τραγουδιστές. Τελικά βρήκα μια φωνή που θα μπορούσα να την αποκαλώ δική μου και που θα μπορούσε κυρίως να έχει μια μελωδία. Μέσα από αυτό, έμαθα κάτι πολύτιμο – ένα είδος προκλητικής ανθεκτικότητας στα μηνύματα, κυρίως στο μυαλό μου, που μου έλεγαν πως το τραγούδι μου θα μπορούσε να γίνει καλύτερο. Έγινα σκληρός και προστατευτικός με το όραμά μου και έμαθα ότι το στοιχείο που “θα μπορούσε να είναι καλύτερο”, “ήταν στην πραγματικότητα η ζωτική ενέργεια που  με ωθούσε προς τα εμπρός”, πρόσθεσε.

“Αν η πρόθεσή σου, είναι να γίνεις τραγουδιστής, τότε πρέπει να τραγουδήσεις και να τραγουδήσεις και να τραγουδήσεις λίγο ακόμη.Το αν θα πάτε στο στούντιο όταν έχετε την ευκαιρία, δεν είναι πραγματικό αντικείμενο συζήτησης. Είναι καθήκον σας να το κάνετε. Αν δεν εκμεταλλευτείς αυτές τις ευκαιρίες για να τραγουδήσεις, μπορεί αν είσαι για πάντα εκείνο το μελαγχολικό αγόρι που κοιτάζει από το παράθυρο ενός ονείρου που δεν είχες ποτέ την αυτοπεποίθηση να ενσαρκώσεις και δεν υπάρχει κάτι πιο θλιβερό σε αυτόν τον κόσμο, από αυτόν που παραιτείται από τα όνειρά του”, σημείωσε.

“Πέρασαν 50 χρόνια από τότε που ήμουν ένα αγόρι στην ηλικία σου – αμφέβαλλα και αναρωτιόμουν για τα ίδια πράγματα για τα οποία αμφιβάλλεις τώρα – αλλά εδώ είμαι, ακόμη τραγουδάω. Σου γράφω από ένα στούντιο στη Νέα Υόρκη, όπου κάνω τη μίξη στον τελευταίο μου δίσκο και καθώς τα νέα και όμορφα τραγούδια με κατακλύζουν, νιώθω έμπνευση να σου πω ότι το προνόμιο να έχω το πιο ευάλωτο επάγγελμα – να είμαι τραγουδιστής – είναι ανυπολόγιστο. Και κάθομαι εδώ και σκέφτομαι και νομίζω ότι μπορώ να πω – χωρίς μικρή δόση υπερηφάνιας – ότι η φωνή μου έχει γίνει αρκετά καλή τώρα, αλλά, ξέρεις, θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη”, τόνισε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Tagged as

Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background