Retro AXD 3.0: Η μεγάλη γιορτή της νοσταλγίας στην Αλεξανδρούπολη
Written by John Zagkidis on 18/05/2026
Πηγή: Facebook, Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης
Με ιδιαίτερη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή χιλιάδων επισκεπτών ολοκληρώθηκε η Retro AXD 3.0 στην Αλεξανδρούπολη, μια διοργάνωση που έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την πόλη και τη Θράκη. Το HEAT RADIO Greece βρέθηκε και φέτος στο επίκεντρο της εκδήλωσης, μεταφέροντας τον παλμό της γιορτής και καταγράφοντας από κοντά τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε.

Πηγή: Facebook, Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης
Από τη θέση μας ως HEAT RADIO Greece, ζήσαμε μια διοργάνωση που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με το κοινό να γεμίζει τον χώρο και να συμμετέχει ενεργά σε ένα ταξίδι στη δεκαετία των 80s. Η Retro AXD 3.0 προσέφερε ένα πλούσιο και διαδραστικό πρόγραμμα με arcades, retro κονσόλες, video club, θεματικά σκηνικά, ραδιοερασιτεχνικό εξοπλισμό, εργαστήρια για παιδιά και εντυπωσιακές δράσεις όπως πίστα Mario Kart AR και ρομπότ που χόρευε.
Η μουσική διάσταση της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαμε ενεργά, αποτέλεσε βασικό στοιχείο της εμπειρίας, με δυνατά DJ sets και επιλογές που κράτησαν αμείωτο τον ρυθμό και την ενέργεια του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη συμβολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, των εθελοντών και των χορηγών, που στήριξαν ουσιαστικά τη διοργάνωση. Εξίσου σημαντική ήταν η συμμετοχή των μαθητών και εκπαιδευτικών του Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης, καθώς και των μαζορετών του Δρομέα Θράκης, που έδωσαν ξεχωριστό χρώμα και ζωντάνια στην εκδήλωση.
Η Retro AXD 3.0 ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω της δυνατές εικόνες, έντονα συναισθήματα και ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η νοσταλγία, η μουσική και η συλλογική εμπειρία μπορούν να ενώσουν ολόκληρες γενιές.

Πηγή: Facebook, Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης