Ο Simon Le Bon των Duran Duran μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE)

Written by on 18/06/2024

Ο Simon Le Bon (Σάιμον Λε Μπον), των Duran Duran, επιλέχθηκε για να γίνει μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE), στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλουτο 2024, κερδίζοντας την αναγνώριση για τη συνεισφορά του στη μουσική και τη φιλανθρωπία.

Η ανακοίνωση για την επιλογή του Λε Μπον, έγινε το Σάββατο και ο αρχηγός των Duran Duran, τη χαρακτήρισε “απίστευτη και εντελώς απροσδόκητη τιμή“, σύμφωνα με το BBC.

Είναι σωστό που η διάκριση απονέμεται, όχι μόνο για τον ρόλο μου στην μουσική, αλλά και για το έργο με το οποίο είχαν την τύχη να ασχοληθώ εκτός του συγκροτήματος, για μερικούς από τους λόγους στους οποίους πιστεύω”, συνέχισε ο τραγουδιστής. “Για να αναφέρω μόνο δύο από αυτούς, ελπίζω αυτή η στιγμή να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση για το έργο του Blue Marine Foundation, (Οργανισμού για την αποκατάσταση των ωκεανών), καθώς και για την οργάνωση Centrepoint, η οποία στηρίζει άστεγους νέους)”.

Ο Simon Le Bon, γεννήθηκε στο Hertfordshire, μεγάλωσε στο Δυτικό Λονδίνο και φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Μπέρμινγχαμ, όπου ιδρύθηκαν οι Duran Duran το 1978. Δύο χρόνια αργότερα, εντάχθηκε στο συγκρότημα ο Le Bon και το συγκρότημα άρχισε να κυκλοφορεί μια εμβληματική σειρά άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των “Duran Duran”, το 1981, “Rio”, το 1982 και πολλών άλλων.

΄Αλλα ονόματα από τον χώρο της ψυχαγωγίας που θα τιμηθούν, σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Βασιλιά Καρόλου Γ΄του Ηνωμένου Βασιλείου που ανακοινώθηκε, είναι οι τραγουδίστριες, Rebecca Ferguson, Heather Small των M-People και Liz Mitchell των Bonie M, ο συγγραφέας – σκηνοθέτης – παραγωγός, Armando Ianucci.

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

 


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

    Background