Θα δοκιμάζατε κρέας από αέρα;

Written by on 30/11/2019

Το πρώτο 100% φυτικό κρέας είναι πλέον γεγονός.

H Air Protein, μια νέα startup από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει το πρώτο 100% φυτικό κρέας από αέρα, κάνοντας τους vegeterians αυτού του κόσμου να την χειροκροτήσουν. Η διαδικασία που ακολουθεί, περιλαμβάνει τη διοχέτευση διοξειδίου του άνθρακα σε μικροοργανισμούς που μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα σε πρωτεΐνη. Ουσιαστικά, λοιπόν, μιλάμε για ένα κρέας από αέρα!

Στην ιστοσελίδα της, η Air Protein αναφέρει ότι έμπνευσή γι’ αυτό το σίγουρα καινοτόμο project αποτέλεσαν οι ανακαλύψεις της NASA τη δεκαετίας του 1960: “Αυτοί οι φυσικοί μονοκύτταροι οργανισμοί ενεργούν σαν τα φυτά για τη μετατροπή του διοξειδίου του άνθρακα σε τροφή. Αν αυτά μπορούν να μετατρέψουν το διοξείδιο του άνθρακα σε θρεπτικά συστατικά, γιατί να μην μπορούμε κι εμείς;”, αναρωτιούνται οι δημιουργοί της και δε μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γεωργία είναι η συνεχής αύξηση της ζήτησης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αυξημένη πίεση της παραγωγής και τη χρήση περίεργων χημικών ουσιών και άλλων συστατικών, που μπορεί μακροπρόθεσμα να επηρεάσουν τη βιωσιμότητα της γεωργίας. Μια λύση φυσικά μπορεί να είναι αυτή που προτείνει η Air Protein. Η συλλογή ‘αποβλήτων’ για ανακύκλωση και δημιουργία τροφίμων είναι ένας τρόπος να ανακουφιστεί το οικοσύστημα.

Η Air Protein δεν είναι η μόνη εταιρεία που μετατρέπει τα μικρόβια του αέρα σε κρέας. Σήμερα υπάρχουν αρκετοί επιστήμονες που προσπαθούν να μετατρέψουν τα μικρόβια σε πραγματικά μόρια ζωικών πρωτεϊνών. Όπως αναφέρει η San Francisco Chronicle, “Το NovoNutrients είναι μια ακόμη startup χρησιμοποιεί μια ειδική διαδικασία ζύμωσης, παίρνοντας μικρόβια, υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα για να δημιουργήσει ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη γεύμα, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να ταΐσει για ψάρια”. Αυτό είναι αρκετά ελπιδοφόρο μιας και απαιτείται μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων κάθε χρόνο, η οποία δίνεται ως τροφή σε ζώα κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)

Πηγή: oneman.gr


Current track

Title

Artist

SEND A MESSAGE TO THE DJ

Background